Σάββατο, 4 Μαΐ
21oC Αθήνα

Φωτιά στη Ρόδο: Τέθηκε υπό έλεγχο – Ταυτόχρονες μάχες σε πολλά μέτωπα στη Μαγνησία

Φωτιά στη Ρόδο: Τέθηκε υπό έλεγχο – Ταυτόχρονες μάχες σε πολλά μέτωπα στη Μαγνησία

Υπό έλεγχο είναι όλα τα μέτωπα φωτιάς στη Ρόδο, ωστόσο δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση χαλάρωση ούτε ηρεμία καθώς η πυρκαγιά διανύει σήμερα (28.7.2023) την 11η ημέρα της.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η κατάσταση στη Ρόδο είναι πολύ πιο καλή σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες και αυτό γιατί εκείνο που απασχολεί περισσότερο την πυροσβεστική υπηρεσία, τους εθελοντές ακόμη και τον ελληνικό στρατό και όλους όσοι εμπλέκονται στις μάχες, είναι τυχόν αναζωπυρώσεις φωτιάς. 

Στην περιοχή υπάρχουν ακόμη κάποιες αναζωπυρώσεις, ωστόσο υπάρχει μεγάλη εγρήγορση από τις δυνάμεις πυρόσβεσης.

Μετά την οριστική κατάσβεση της πυρκαγιάς η Ρόδος ετοιμάζεται να κάνει τον απολογισμό της, να εξετάσει εάν θα γίνει αναδάσωση ή αν η μάνα φύση ξαναφέρει την κατάσταση μετά από κάποια χρόνια.

Εκείνο που επίσης προέχει είναι μπορέσουν να ξεκουραστούν οι άνθρωποι που παλεύουν τόσες ημέρες με τις φλόγες , ενώ οι Ροδίτες ζητούν από τους τουρίστες να επιστρέψουν καθώς υπάρχει βέβαια μια πληγή στο νησί, ωστόσο το υπόλοιπο νησί είναι έτοιμο και πρόθυμο να υποδεχτεί τους επισκέπτες

Μάχες σε πολλά μέτωπα στη Μαγνησία

Βελτιωμένη εμφανίζεται σήμερα η γενική εικόνα των μετώπων φωτιάς στη Μαγνησία, ωστόσο η δύσκολη μάχη της κατάσβεσής τους εξακολουθεί να είναι σε πλήρη εξέλιξη. 

Όλες οι εστίες φωτιάς που εξακολοθούν να υφίστανται στη Μαγνησία, βρίσκονται σε αγροτικές περιοχές, πλην του μετώπου μεταξύ Σέσκλου και Χρυσής Ακτής Παναγίας.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες άρχισαν να πετούν πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα και κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού.

Οι εστίες στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου είναι στην περιοχή μεταξύ Αερινού, Περιβλέπτου και Κοκκίνας του δήμου Ρήγα Φεραίου, που τη νύχτα πέρασε και τον αυτοκινητόδρομο Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Επίσης, κοντά στη θέση «Στούπι» και πάνω από το «Κοκκινος Club» αλλά βρίσκεται υπό έλεγχο και μεταξύ της Χρυσής Ακτής Παναγίας και του Σέσκλου,σε δύσβατη περιοχή που κατακαίει χαμηλή και θαμνώδη βλάστηση.

Σε όλα τα σημεία της φωτιάς δίνουν μάχη για να ελέγξουν τις φλόγες επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες συνεπικουρούνται από επτά αεροπλάνα πυρόσβεσης.

Οι άνεμοι έχουν κοπάσει στη Μαγνησία από χθες το βράδυ και επικρατεί σχεδόν άπνοια.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις