Πέμπτη, 2 Μαΐ
22oC Αθήνα

Φωτιά στη Ρόδο: Βρετανικές εταιρείες πραγματοποιούν ειδικές πτήσεις για τον επαναπατρισμό τουριστών

Φωτιά στη Ρόδο: Βρετανικές εταιρείες πραγματοποιούν ειδικές πτήσεις για τον επαναπατρισμό τουριστών

Ειδικές πτήσεις πραγματοποιούν βρετανικές εταιρείες για τον επαναπατρισμό τουριστών που βρίσκονται στη Ρόδο και έχουν απομακρυνθεί από τις περιοχές, όπου μαίνεται η φωτιά για έβδομη ημέρα. 

Η βρετανική ταξιδιωτική εταιρεία Jet2 ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει τέσσερις επιπλέον πτήσεις σήμερα το βράδυ για να μεταφέρει περισσότερους πελάτες της πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Ρόδο.

Η εταιρεία ανέφερε οι πτήσεις επαναπατρισμού ταξιδιωτών στα αεροδρόμια Μάντσεστερ, Λιντς Μπράντφορντ και Μπέρμιγχαμ θα μεταφέρουν περίπου 800 άτομα που αναγκάστηκαν να φύγουν από τα ξενοδοχεία τους λόγω των πυρκαγιών. Πρόσθεσε επίσης ότι περισσότερο προσωπικό της εταιρείας θα μεταβεί στο νησί για να βοηθήσει τους πελάτες της.

Περίπου 7.000-10.000 Βρετανοί βρίσκονται στη Ρόδο αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με στέλεχος της βρετανικής κυβέρνησης, και όπως η Jet2, οι TUI και easyJet παρέχουν και οι δύο πρόσθετες υπηρεσίες.

Η easyJet τόνισε ότι θα έχει προγραμματίσει δύο πτήσεις επαναπατρισμού τουριστών σήμερα και μία άλλη αύριο Τρίτη, πέρα από το συνηθισμένο πρόγραμμα αναχωρήσεων της, και θα παρακολουθεί την κατάσταση αν χρειαστεί να προσθέσει περισσότερες.

Τέλος, η TUI ανακοίνωσε σήμερα ότι θα διαθέσει έξι επιπλέον αεροσκάφη για τον επαναπατρισμό Γερμανών και Βρετανών τουριστών από τη Ρόδο. Μια άλλη πτήση της TUI θα μεταφέρει Δανούς τουρίστες πίσω στο Μπιλούντ, τόνισε σε ανακοίνωση του το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό πρακτορείο της Ευρώπης.

«Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και έχουν προγραμματιστεί επιπλέον πτήσεις, ενημερώνουμε τους πελάτες μας και οργανώνουμε όλα τα απαραίτητα βήματα», δήλωσε ο Τόμας Ελερμπερκ, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της TUI.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις