Ελλάδα

Φωτιά στη Σαμοθράκη: Περιορίστηκε έπειτα από πολύωρη μάχη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά στη Σαμοθράκη. Τιτάνια ήταν η πολύωρη μάχη που έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά και εθελοντές για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Η φωτιά στη Σαμοθράκη έχει πλέον περιοριστεί, με τα εναέρια μέσα να συνεχίζουν τις ρίψεις ώστε να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο. Νωρίτερα, ο δήμαρχος Νικόλαος Γαλατούμος μιλώντας στο ThessToday.gr τόνισε πως δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές, αλλά κάηκε μέρος του οικοσυστήματος του νησιού.

Δείτε βίντεο από ανεφοδιασμό νερού:

Ο συναγερμός για φωτιά σε δασική έκταση στη Σαμοθράκη σήμανε περίπου στις 08:15 το πρωί της Τρίτης (09.08.2022) και άμεσα επιχείρησαν δύο πεζοπόρα τμήματα και ένα ελικόπτερο.

Το πύρινο μέτωπο πήγε γρήγορα πορεία πάνω από την περιοχή των Θέρμων, στην ορεινή πλευρά του νησιού και συγκεκριμένα ανάμεσα στη Γριά Βάθρα και στη βάθρα «Παράδεισος».

Και βίντεο από την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς:

Το μεσημέρι περίπου 300 εθελοντές μαζί με πυροσβέστες κατευθύνθηκαν πεζοί προς το βουνό ανά ομάδες. Στο σημείο υπήρχαν και πολλοί ελεύθεροι κατασκηνωτές, οι οποίοι πρόλαβαν να φύγουν.

«Αν και απαγορεύεται από τον νόμο βρίσκονται συνεχώς άτομα εκεί. Είναι σαν ένα κοινό μυστικό στην περιοχή μας το ελεύθερο κάμπινγκ και ανησυχούσαμε πως κάποια στιγμή θα γίνει το κακό. Τώρα αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά προχωράει και καίει το δάσος μας», ανέφερε επιχειρηματίας και κάτοικος της περιοχής στο ThessToday.gr.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο Μιχάλης Σάλλας παρουσίασε το βιβλίο του – «Τι πήγε λάθος στην Ελλάδα… και τι θα μπορούσε να διορθωθεί»
Για το βιβλίο μίλησαν η Μαρία Ευθυμίου, Ομότιμη Καθηγήτρια Ιστορίας του ΕΚΠΑ, ο Ηλίας Παπαϊωάννου, Καθηγητής Οικονομικών στο London Business School, και ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικών και τέως Υπουργός, ενώ τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Δώρα Αναγνωστοπούλου
Ο Μιχάλης Σάλλας
Πρωτοποριακή επέμβαση: Έλληνας γιατρός από την Κίνα χειρούργησε ασθενή στην Αθήνα – «Αυτό είναι μόνο η αρχή»
Το σημαντικό είναι το πώς γίνεται η μετάδοση των δεδομένων από τις εντολές που δίνει ο γιατρός στα μηχανήματα, για να φτάσουν την ίδια ακριβώς στιγμή στον ασθενή
Τηλεχειρουργική ρομποτική επέμβαση στην Ελλάδα 5
Πανελλήνιες 2026: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες – Πώς μπορούν να τις δουν οι υποψήφιοι
Οι βαθμολογίες αναρτήθηκαν το πρωί της Πέμπτης στα σχολεία, ενώ όσοι υποψήφιοι είχαν δηλώσει στη σχετική πλατφόρμα το κινητό τους τηλέφωνο, λαμβάνουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi