Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Φωτιά στη Θάσο: Καίει δάσος με πεύκα – Δεν απειλούνται σπίτια

Φωτιά στη Θάσο: Καίει δάσος με πεύκα – Δεν απειλούνται σπίτια

Με το πρώτο φως της μέρας, τα εναέρια μέσα ρίχτηκαν στη μάχη για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στη Θάσο χθες (10.08.2022) το βράδυ και μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Η φωτιά στη Θάσο ξέσπασε στον οικισμό Σκάλα Ποταμιάς, περίπου στις 20:00 το βράδυ της Τετάρτης, κοντά στις κατασκηνώσεις που υπάρχουν στην περιοχή. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλούνται σπίτια και οι κατασκηνώσεις, δεν λειτουργούν. Ωστόσο, εστάλη μήνυμα 112 για προληπτική εκκένωση του οικισμού Κοίνυρα προς Λιμεναριά

Όπως εξήγησε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Χρήστος Πολίτης, το μήνυμα έχει καθαρά και μόνο προληπτικό χαρακτήρα προκειμένου να προστατευτούν κάτοικοι και τουρίστες από τους πυκνούς καπνούς που επικρατούν στην περιοχή και όχι γιατί κινδυνεύει ο οικισμός από τη φωτιά.

Η μάχη με τις φλόγες κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν δύσκολη, αλλά ευτυχώς στην περιοχή δεν φυσάει. Το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε δύσβατο σημείο, μέσα σε χαράδρα και είναι δύσκολο να πλησιάσουν πεζοπόρα τμήματα. Η φωτιά ξεκίνησε από δύο ξεχωριστά και κοντινά μεταξύ τους σημεία. Έγινε αντιληπτή μέσα σε λίγα λεπτά χάρη στις περιπολίες των δεκάδων εθελοντών στην ευρύτερη περιοχή Παναγίας και Ποταμιάς.

Στο σημείο επιχειρούν 102 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 33 οχήματα, συμπεριλαμβανόμενων των πυροσβεστικών δυνάμεων που μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από Κεραμωτή Καβάλας.

Δείτε live εικόνα από τη Θάσο

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έφθασαν στη Θάσο 26 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και πέντε οχήματα καθώς και από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 43 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα.

Για την αεροπυρόσβεση έχουν κινητοποιηθεί έξι αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, ο Στρατός, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ. Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και έπειτα από συνεννόηση του δήμου Θάσου με τις ναυτιλιακές εταιρείες, με έκτακτα δρομολόγια έφταναν στο νησί πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς.

 

Η μεγάλη μάχη είναι η φωτιά να μην ξεφύγει από τη χαράδρα όπου καίει και κατευθυνθεί προς κατοικημένες περιοχές.

Λίγο μετά τις 02:30 τα ξημερώματα, έφτασε στο σημείο μεγάλο κομβόι από πυροσβεστικά οχήματα από την Καβάλα μέσω Κεραμωτής για να ενισχύσουν το έργο της πυρόσβεσης, σύμφωνα με το kavalapost.gr.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, αναφέρει το proininews.gr, η φωτιά έφτασε στην περιοχή Κοίνυρα.

Εικόνες από τη μάχη με τη φωτιά το βράδυ

Τραυματίστηκαν εθελοντές

Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης τη νύχτα, τραυματίστηκαν δυο εθελοντές, ηλικίας 26 και 44 ετών. Όπως αναφέρει το kavalapost.gr, στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο καθώς ο ένας από τους τραυματίες αιμορραγούσε στο κεφάλι. Και οι δυο διακομίστηκαν στο κέντρο Υγείας Πρίνου.

Αν και η κατάστασή τους δεν ενέπνεε ανησυχία, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή τους στην Καβάλα.

Την έβλεπαν από την Ξάνθη

Οι φλόγες ήταν ορατές ακόμη και από το κέντρο της Ξάνθης αλλά και την παραλιακή ζώνη της περιοχής, σύμφωνα με το xanthinea.gr! 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις