Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Αχαρνών

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Αχαρνών

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύσσεται ο δήμος Αχαρνών της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, της Περιφέρειας Αττικής, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις 3 Αυγούστου στην παραπάνω περιοχή.

Η εν λόγω κήρυξη έπειτα από εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης του φαινομένου και για έξι μήνες, δηλαδή έως και 3 Φεβρουαρίου 2022.

Λίγες ώρες νωρίτερα ο Δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός, έλεγε στο NewsIt.gr πως δεκάδες σπίτια έχουν καεί.

«Οι ζημιές είναι τεράστιες. Μιλάμε για δεκάδες καμένα σπίτια , αυτοκίνητα και επιχειρήσεις στην Βαρυμπόμπη. Στην περιοχή τώρα βρίσκονται συνεργεία του δήμου τα οποία έχουν ξεκινήσει τις καταγραφές των ζημιών. Δεν μπορούμε ακόμα να δώσουμε νούμερα , πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί για την ώρα. Αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι πως μιλάμε για δεκάδες καμένα σπίτια», ανέφερε.

Αυτό που εξακολουθεί να ανησυχεί την Πυροσβεστική – παρά το γεγονός ότι φαινομενικά η φωτιά έχει εξασθενήσει – είναι οι διαρκείς αναζωπυρώσεις.

Γι αυτό τον λόγο και οι δυνάμεις της είναι σε επιφυλακή ή και στο μέτωπο για να σβήσουν τις εστίες, όπου υπάρχουν, ενώ ελικόπτερα εξακολουθούν να συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις