Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Φωτιά στη Βοιωτία: Απεγκλωβίστηκαν 60 ατόμα με δύο σκάφη από την παραλία Σαράντη

Φωτιά στη Βοιωτία: Απεγκλωβίστηκαν 60 ατόμα με δύο σκάφη από την παραλία Σαράντη

Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας στον Πρόδρομο Βοιωτίας.

Επίσης για προληπτικούς λόγους περίπου 60 άτομα έχουν επιβιβαστεί σε δύο αλιευτικά στην παραλία Σαράντη, όπου μαίνεται μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα στον Πρόδρομο Βοιωτίας.

Στην κατάσβεση της φωτιάς στο Σαράντη Βοιωτίας επιχειρούν και εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες από Αθήνα και τα Περιφερειακά Τμήματα Λιβαδειάς και Θήβας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ. συνδράμουν το δύσκολο έργο της κατάσβεσης, ενώ παράλληλα προσφέρουν Πρώτες Βοήθειες σε πυροσβέστες και πολίτες που  αντιμετωπίζουν ελαφρά εγκαύματα, δακρύρροιες, δύσπνοιες από τη συνεχή τη μάχη με τις φλόγες. Ταυτόχρονα, πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες για τον εντοπισμό κατοίκων ή οικόσιτων ζώων που δεν έχουν απομακρυνθεί από τις πυρόπληκτες ζώνες.

Μάλιστα ένας κτηνοτρόφος λιποθύμησε και έχασε τη ζωή του από τις αναθυμιάσεις την ώρα που πήγε να σώσει τα ζώα του στον Πρόδρομο Βοιωτίας. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική μία γυναίκα τηλεφώνησε στο κέντρο επιχειρήσεων και ανέφερε ότι ο 80χρονος είχε φύγει για το ποιμνιοστάσιό του αμέσως μετά το ξέσπασμα της φωτιάς.

Υπενθυμίζεται ότι εστάλησαν και δύο μηνύματα από το 112 με διαφορά λίγων λεπτών, για να είναι σε ετοιμότητα οι κάτοικοι αλλά και για όσους είναι στην παραλία Σαράντη να πάνε στη Θίσβη.

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις