Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Φωτιά στη Βοιωτία: Δύσκολη νύχτα μετά τη νέα αναζωπύρωση – Εκκεκώνονται οικισμοί

Φωτιά στη Βοιωτία: Δύσκολη νύχτα μετά τη νέα αναζωπύρωση – Εκκεκώνονται οικισμοί

Δύσκολη είναι η κατάσταση στη Βοιωτία και μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους των οικισμών Ζάλτσα και Στείρι προκειμένου να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Κυριάκι και Δίστομο αντίστοιχα εξαιτίας της φωτιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτη.  Η μάχη με τις φλόγες προμηνύεται ολονύχτια και οι κάτοικοι βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Η φωτιά στη Βοιωτία εξακολουθεί να καίει, υπάρχει σοβαρή αναζωπύρωση και λαμβάνονται μέτρα προκειμένου να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Σύμφωνα με το Open η φωτιά έχει κάνει πισογύρισμα και έχει κυκλώσει εκ νέου την ευρύτερη περιοχή. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες, για να την περιορίσουν.

Η φωτιά έχει μεγάλο μέτωπο και είναι έκδηλη η αγωνία όλων για το χωριό Στείρι, το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται μπροστά στον πύρινο εφιάλτη. Μάλιστα, τα σπίτια βρίσκονται λιγότερα από 2 χιλιόμετρα από το μέτωπο, με τις δυνάμεις και τους αστυνομικούς να απομακρύνουν τις πάντες καθώς επισημαίνουν πως κινδυνεύουν όλοι.

Παράλληλα οι κάτοικοι στις περιοχές Περιστερά και Αγιος Νικόλαος καλούνται να είναι σε ετοιμότητας εξαιτίας της φωτιάς. Εκδόθηκε μάλιστα και σχετικά μήνυμα από το 112. 

Η κατάσταση στην περιοχή Στείρι είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Οι κάτοικοι του χωριού έχουν βγει στους δρόμους, καθώς η φωτιά έρχεται απειλητική προς το μέρος τους.

 

Στο μήνυμα του το 112 καλεί τους κατοίκους από την περιοχή Στείρι να απομακρυνθούν με προορισμό προς το Δίστομο.

 

Στο πρώτο χρονικά μήνυμα του 112 που αφορούσε στην περιοχή Ζάλτσα αναφέρονται τα εξής: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Ζάλτσα απομακρυνθείτε τώρα μέσω Παναγίας Καλαμιώτισσας προς Κυριάκι . Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις