Σάββατο, 4 Μαΐ
19oC Αθήνα

Φωτιά στη Ζάκυνθο: Κοντά σε σπίτια καίει η φωτιά – Σε ετοιμότητα καλούν οι Αρχές μέσω του 112

Φωτιά στη Ζάκυνθο: Κοντά σε σπίτια καίει η φωτιά – Σε ετοιμότητα καλούν οι Αρχές μέσω του 112
zantepress24

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά που έχει ξεσπάσει το απόγευμα της Παρασκευής (18/08) στο Ακρωτήρι στη Ζάκυνθο στην περιοχή Τσιλιβί – Μπόχαλη με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για οριοθέτησή της.

Στο σημείο της φωτιάς στη Ζάκυνθο επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 13 οχήματα, ενώ μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας επιχειρούσαν από αέρος 5 αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Σε λίγη ώρα φθάνουν ακτοπλοϊκώς από την Κυλλήνη ακόμη 4 οχήματα, με 16 πυροσβέστες για να ενισχύσουν τις τοπικές πυροσβεστικές δυνάμεις.

zantepress24
ermisnews.

Παράλληλα σε άμεση ετοιμότητα βρίσκονται ένα πλωτό του Λιμενικού Σώματος και ιδιωτικά σκάφη στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Τσιλιβί, για να παράσχουν συνδρομή, εφόσον απαιτηθεί, εξαιτίας της φωτιάς που καίει κοντά σε σπίτια.

Μάλιστα οι κάτοικοι και οι επισκέπτες που βρίσκονται στη συγκεκριμένη περιοχή έλαβαν μήνυμα μέσω του 112 με το οποίο καλούνται να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται ανησυχητική καθώς πλέον στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκονται μόνο επίγειες δυνάμεις καθώς και κάτοικοι της περιοχής.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις