Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Φωτιά στη Ζάκυνθο στο χωριό Εξωχώρα – Ισχυροί άνεμοι πνέουν στο σημείο

Φωτιά στη Ζάκυνθο στο χωριό Εξωχώρα – Ισχυροί άνεμοι πνέουν στο σημείο

Φωτιά έχει ξεσπάσει στη Ζάκυνθο στο χωρίο Εξωχώρα και στις Μαριές το βράδυ του Σαββάτου (10/02/2024) ενώ στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Η φωτιά έχει πάρει διαστάσεις και το έργο της Πυροσβεστικής δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην Ζάκυνθο. Η περιοχή έχει χαμηλή βλάστηση και οι φλόγες φαίνεται πως κινούνται προς το αναγεννόμενο δάσος.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις, ενώ για ενίσχυση ήρθε στο νησί και πεζοπόρο τμήμα από τον Άραξο. Συγκεκριμένα, επιχειρούν 18 πυροσβέστες με εννέα οχήματα,

Με έκτακτο δρομολόγιο θα μεταφερθεί στη Ζάκυνθο μονάδα της ΕΜΟΔΕ με έξι πυροσβεστικά οχήματα για περαιτέρω ενίσχυση των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων, που καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας προσπαθούν να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο.

Προβληματισμός υπάρχει καθώς η συγκεκριμένη περιοχή έχει καεί πολλές φορές και στο παρελθόν.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο imerazante η προϊσταμένη του τμήματος πολιτικής προστασίας της Π.Ε. Ζακύνθου, Μαρία Μουζάκη: “Τέτοιες ώρες και όταν υπάρχουν ανάλογες καιρικές συνθήκες με ισχυρούς ανέμους έχουμε δει να ξεκινούν πυρκαγιές στην ευρύτερη περιοχή. Να θυμίσουμε ότι το 2023 και το 2019 στην συγκεκριμένη περιοχή χρειάστηκε να εκκενωθούν τα χωριά”

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις