Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Δύο παιδιά ανάμεσα στους απανθρακωμένους που βρέθηκαν στο δάσος της Δαδιάς

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Δύο παιδιά ανάμεσα στους απανθρακωμένους που βρέθηκαν στο δάσος της Δαδιάς

Δύο παιδιά βρίσκονται μεταξύ των 18 απανθρακωμένων σορών που βρέθηκαν στο δάσος της Δαδιάς ως συνέπεια της μεγάλης φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη.

Ο ιατροδικαστής Αλεξανδρούπολης κ. Παύλος Παυλίδης εξέτασε μακροσκοπικά τις απανθρακωμένες ανθρώπινες σορούς στο σημείο όπου εντοπίστηκαν κοντά στο χωριό Άβαντας στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο και είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Ήταν συνολικά 18 απανθρακωμένοι, όλοι τους άντρες, και δυο εξ αυτών ήταν παιδάκια. Βρέθηκαν όλοι σε ομάδες δυο-τριών ατόμων σε μια απόσταση πεντακοσίων μέτρων, προφανώς ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν και κάποιοι εξ αυτών είχαν καεί μέσα σ ένα μαντρί. Όπως μου εξήγησαν οι αστυνομικοί που με συνόδευαν, η περιοχή αποτελεί πέρασμα παράτυπων μεταναστών, στην διαδρομή από τα σύνορα προς τα ενδότερα, μέσω του ορεινού όγκου της Ροδόπης».

Ο κ. Παυλίδης εξήγησε ότι οι σοροί θα μεταφερθούν αύριο στο νοσοκομείο για νεκροψία-νεκροτομή. Φήμες περί εντοπισμού και άλλων οχτώ σορών, σε διαφορετικό σημείο δεν επιβεβαιώθηκαν από τον ιατροδικαστή.

Καιρίδης: Η τραγωδία αυτή επιβεβαιώνει τους κινδύνους της παράτυπης μετανάστευσης

Τη θλίψη του για τον χαμό των 18 ανθρώπων εξέφρασε με δήλωσή του ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης.  

«Με μεγάλη θλίψη, πληροφορηθήκαμε τον θάνατο 18, τουλάχιστον, μεταναστών από την πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς. Παρά τις συνεχείς και επίμονες προσπάθειες των ελληνικών αρχών για την προστασία των συνόρων και της ανθρώπινης ζωής, η τραγωδία αυτή επιβεβαιώνει, για άλλη μια φορά, τους κινδύνους της παράτυπης μετανάστευσης. 
Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνουμε και καταγγέλλουμε, εκ νέου, τη δολοφονική δράση των εγκληματιών διακινητών (και όσους τους διευκολύνουν) και το εμπόριο των παράτυπων ροών, το οποίο είναι αυτό που θέτει καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή πολλών μεταναστών και στη στεριά και στη θάλασσα». 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις