Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Εικόνες χάους και συγκλονιστικές μαρτυρίες στο newsit.gr – «Μετατρέψαμε το πλοίο σε νοσοκομείο»

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Εικόνες χάους και συγκλονιστικές μαρτυρίες στο newsit.gr – «Μετατρέψαμε το πλοίο σε νοσοκομείο»

Έναν μεγάλο Γολγοθά έχουν να αντιμετωπίσουν οι ασθενείς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, καθώς εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή, αναγκάστηκαν να το εκκενώσουν.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Ναλμπάντης δήλωσε στο newsit.gr πως η κατάσταση είναι αποπνικτική.

«Έχουν μεταφερθεί όσοι ασθενείς χρειαζόταν από όλες τις μονάδες στο πλοίο της γραμμής για Σαμοθράκη, στο ”Αδαμάντιος Κοραής”. Δεν ξέρω πόσοι ακριβώς είναι τώρα πάνω στο ferry boat. Το πλοίο το έχουμε μετατρέψει κυριολεκτικά σε νοσοκομείο. Έχουμε τους ορούς και ό,τι χρειαζόταν το μεταφέραμε. Μιλάμε για πρωτόγνωρες καταστάσεις. Μέσα στην κάπνα, στην αποπνικτική κατάσταση έπρεπε να εκκενώσουμε το νοσοκομείο, να τους μεταφέρουμε όλους από όλα τα τμήματα. Εύχομαι κανείς άλλος να μην περάσει κάτι τέτοιο» τονίζει.

Όσον αφορά στα πιο βαριά περιστατικά, ο κ. Ναλμπάντης μας εξηγεί ότι “τα μεταφέραμε με ό,τι τρόπο γινόταν στην Κομοτηνή, την Ροδόπη, την Ξάνθη, την Καβάλα και κάποιους διασωληνωμένους στην Θεσσαλονίκη. Άλλοι ασθενείς πήραν εξιτήριο και έφυγαν με τις οικογένειες τους”.

«Ασθενείς μεταφέρονται σε Καβάλα και Ξάνθη»

Στην μάχη για την διασφάλιση της υγείας των ασθενών έχει ριχτεί και το ΕΚΑΒ με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ, Νίκο Παπαευσταθίου να μιλά στο newsit.gr για την μεγάλη επιχείρηση που έχει στηθεί.

“Το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης έχει εκκενωθεί από τις 5 τα ξημερώματα. Αυτοί οι ασθενείς που είναι τώρα στο πλοίο ”Αδαμάντιος Κοραής” θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο της Καβάλας. Συνολικά είναι 69 και κάποιους θα τους πάμε με ασθενοφόρα και οι υπόλοιποι εν πλω, με το ίδιο το καράβι. Συνολικά εμείς έχουμε μεταφέρει 115 ασθενείς με ασθενοφόρα ενώ οι υπόλοιποι πήγαν με πούλμαν στην Ξάνθη”.

Ο φλόγες έφτασαν μέχρι και την αυλή του Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και αρχικά απομακρύνθηκαν από το κτίριο τα 12 βρέφη που υπήρχαν στην μονάδα. Ο Νίκος Παπαευσταθίου που βρίσκεται στην πόλη από το απόγευμα της Δευτέρας (22.08.2023) μας αναφέρει ότι “τα νεογνά ήταν τα πρώτα που φύγανε και βρίσκονται ήδη στην Καβάλα, εκτός από ένα που πήγε στο νοσοκομείου Παπαγεωργίου”.

Γύρω στις 11:00 το πλοίο έφυγε με όσους ασθενείς είχε για την Καβάλα.

εικόνες: Reuters

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις