Κυριακή, 28 Απρ.
16oC Αθήνα

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Μεγάλη αναζωπύρωση στη Δαδιά

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Μεγάλη αναζωπύρωση στη Δαδιά

Η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται στην Αλεξανδρούπολη και κοντά στο χωριό της Δαδιάς βρίσκεται σε εξέλιξη μέτωπο φωτιάς το οποίο ξεκίνησε από αναζωπύρωση μέσα στο πευκοδάσος.

Από την κατεύθυνση των ανέμων στην Αλεξανδρούπολη η φωτιά δεν φαίνεται να απειλεί κάποια κατοικημένη περιοχή.

Η φωτιά που αναζωπυρώθηκε κοντά στην κοινότητα της Δαδιάς τροφοδοτείται από ένα κοντινό πευκόδασος και έχει κατεύθυνση προς το χωριό Κοτρώνια στο Σουφλί, χωρίς όμως αυτό να κινδυνεύει. Οι φλόγες πάντως τύλιξαν τον χώρο αναψυχής Κατραντζήδες με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η περιοχή έχει έντονη μορφολογία και πολλά μικρά μέτωπα, και οι κάτοικοι ευελπιστούν να υπάρξει σήμερα η βροχόπτωση που έχει προβλέψει κυρίως για αύριο Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για να πάρει τέλος ο πύρινος εφτιάλτης στην περιοχή.

Στην περιοχή υπάρχουν πολλές αναζωπυρώσεις και στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συμμετέχουν και δυνάμεις που έχει διαθέσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας. Πρόκειται για 56 πυροσβέστες με 12 οχήματα από Ρουμανία, 36 πυροσβέστες με 5 οχήματα από Βουλγαρία, 64 πυροσβέστες με 32 οχήματα από Τσεχία και μέσω διμερούς συμφωνίας 46 πυροσβέστες με 4 οχήματα από Αλβανία.

Μεγάλη είναι η βοήθεια από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, την Ελληνική Αστυνομία, καθώς και από υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις