Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Μήνυμα του 112 για εκκένωση ακόμα τεσσάρων οικισμών

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Μήνυμα του 112 για εκκένωση ακόμα τεσσάρων  οικισμών

Η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη μαίνεται ανεξέλεγκτη σε πολλά μέτωπα και με νέο μήνυμα από το 112 δόθηκε εντολή να εκκενωθούν τέσσερις ακόμη οικισμοί.

Συγκεκριμένα το νέο μήνυμα του 112 για τη φωτιά καλεί τους κατοίκους των περιοχών Μάκρη, Δικέλλα, Αγία Παρασκευή και Μεσημβρία να απομακρυνθούν προς την Αλεξανδρούπολη.

Το πύρινο μέτωπο στην Αλεξανδρούπολη συνεχίζει το καταστροφικό της έργο με τους κατοίκους να περνούν μια δύσκολη νύχτα, καθώς τα ξημερώματα εκκενώθηκε το νοσοκομείο της πόλης. 

Την ίδια ώρα, στον απεγκλωβισμό 40 ατόμων, λόγω πυρκαγιάς στην περιοχή Αγ.Παρασκευής και Δίκελλων Αλεξανδρούπολης, προχώρησαν δύο πλωτά του Λιμενικού και τέσσερα ιδιωτικά σκάφη. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα όλα τα άτομα μεταφέρονται στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

 

Νωρίτερα στην ευρύτερη περιοχή είχε δοθεί εντολή εκκένωσης για 9 οικισμούς, με τους κατοίκους να καλούνται μέσω του 112 να απομακρυνθούν από Μεσημβρία, Ατάρνη, Αύρα, Κόμαρος, Πέραμα, Μέστη, Δίκελλα, Συκορράχη και Πλάκα και να κατευθυνθούν προς την Κομοτηνή.

 

Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση της γενικής περιφερειακής αστυνομικής διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η Τροχαία προχώρησε σε προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό από το ύψος του Ανατολικού κόμβου Κομοτηνής Ροδόπης έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής περιοχής (ΒΙ.ΠΕ) Αλεξανδρούπολης.

Ποια είναι τα ενεργά μέτωπα στον Έβρο

Στα πύρινα μέτωπα των οικισμών Πλάκας, του πρώην οικισμού Αμφιθέας και σε ένα πολύ μεγάλο μέτωπο εντός του πευκοδάσους της Κίρκης το οποίο είναι σε εξέλιξη και κινείται είτε νότια είτε δυτικά προς τη Συκορράχη συνεχίζεται σήμερα η άνιση μάχη, λόγω των ιδιαίτερων πυρομετεωρολογικών συνθηκών, των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που καίει στον Έβρο από το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πυροσβεστικού Σώματος επιχειρούν 214 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 59 οχήματα, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και των Ο.Τ.Α.. Από αέρος συνδράμουν στην προσπάθεια κατάσβεσης τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και τρία πυροσβεστικά ελικόπτερα.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις