Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Ο Γιάννης Αρτοποιός για την εκκένωση του νοσοκομείου και την πυρκαγιά

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Ο Γιάννης Αρτοποιός για την εκκένωση του νοσοκομείου και την πυρκαγιά

Η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη μαίνεται και οι πυροσβέστες συνεχίζουν τη μάχη. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Σώματος Γιάννης Αρτοποιός περιέγραψε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί…

Για την εξέλιξη του πύρινου μετώπου της Αλεξανδρούπολης μίλησε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός. Όπως είπε, «πάνω από 15 σοβαρές φωτιές στην περιοχή αντιμετωπίστηκαν» και μιλώντας για την εκκένωση του νοσοκομείου, είπε πως, λόγω της ακραίας συμπεριφοράς της πυρκαγιάς, «δόθηκε εντολή εκκένωσης».

«Κάποιοι μεταφέρθηκαν με λεωφορεία, κάποιοι στο πλωτό νοσοκομείο και 11 νεογνά στη Θεσσαλονίκη, δεν έμεινε κανείς χωρίς μέριμνα». Απαντώντας σε δηλώσεις νοσηλευτή ότι υπήρχαν λάθη και παραλείψεις στην εκκένωση του νοσοκομείου είπε πως «το ότι ήταν έτοιμο το πλοίο και τα όμορα νοσοκομεία μόνο ότι υπήρχαν παραλείψεις δεν δείχνει αυτό».

«Η εκκένωση του νοσοκομείου δεν έχει να κάνει μόνο με τη φωτιά, αλλά και με τους καπνούς», συμπλήρωσε και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για το αν η φωτιά έχει φύγει από την περιοχή του νοσοκομείου, είπε πως, «αν κάναμε μια ασφαλή πρόβλεψη, θα λέγαμε ότι μπορεί να απειλήσει και πάλι το νοσοκομείο. Επιχειρούν πάρα πολλές δυνάμεις εκεί, 17 πτητικά μέσα».

«Λίγο πριν εκδηλωθεί η φωτιά στη Δαδιά, αντιμετωπίστηκε εν τη γενέσει της μία φωτιά εκεί κοντά, που ήταν εμπρησμός. Περνούν άνθρωποι από άλλες χώρες από εκεί, όταν κάποιος μπει μέσα εκεί, δεν μπορείς να κάνεις κάτι», είπε για τη φωτιά το δάσος της Δαδιάς, εκτιμώντας ότι, «δεν απειλείται ο πυρήνας του δάσους, έχει κατέβει η φωτιά προς την Αλεξανδρούπολη και ενώνεται με το μέτωπο της Μελίας».

Για την παραμονή των ασθενών στο πλωτό νοσοκομείο, απάντησε πως, «προς το παρόν θα παραμείνουν στο πλοίο οι ασθενείς, είναι εκεί ο υπουργός Υγείας και από εκείνον θα γίνουν οι ανακοινώσεις», εξηγώντας ότι ο ρόλος της Πυροσβεστικής ήταν να δώσει την εντολή εκκένωσης.

Ερωτηθείς για το αν κινδυνεύει η αποθήκη πυρομαχικών, απάντησε πως, «δεν  υπάρχει κάποιο τέτοιο ενδεχόμενο αυτήν τη στιγμή, βεβαίως η δυναμική της φωτιάς είναι τέτοια που εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις