Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: «Συνέλαβε» μετανάστες με την κατηγορία του εμπρησμού – Αποτροπιασμός για το βίντεο ντοκουμέντο

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: «Συνέλαβε» μετανάστες με την κατηγορία του εμπρησμού – Αποτροπιασμός για το βίντεο ντοκουμέντο

Πολλές είναι οι αντιδράσεις που έχει προκαλέσει ένα βίντεο που δείχνει έναν πολίτη να μετατρέπεται σε… αστυνομικό «συλλάμβάνοντας» μετανάστες με την «κατηγορία» ότι ευθύνονται για τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη.

Τα πλάνα που έρχονται στο φως προκαλούν αποτροπιασμό, καθώς ένας άνδρας στην Αλεξανδρούπολη κατά τη διάρκεια της φωτιάς βάζει μετανάστες και πρόσφυγες σε μια «κλούβα» καλώντας τους συμπολίτες του να κάνουν το ίδιο.

Ακούγεται μάλιστα αναφερόμενος στους μετανάστες να μιλάει για «25 κομμάτια», ενώ ανοίγει την κλούβα και υπερηφανεύεται για την πράξη του. Δεν διστάζει να τουτς κατηγορήσει για τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει. «Κοιμόμαστε. Μια βόλτα από τη Χηλή και έχω φορτώσει 25 κομμάτια έχω μέσα στο τρέιλερ», είναι τα λόγια του.

«Θα μας κάψουν αυτοί ρε π@@@η, θα μας κάψουν αυτοί. Ωπ, βλέπετε; 25 κομμάτια τα μπ@@@ρδα. Εχει γεμίσει όλο το βουνό, παιδιά. Ολο το βουνό έχει γεμίσει γ@@ω την τρέλα τους ρε π@@@η. Αυτοί είναι ορκισμένοι, άσε, γ@@@@έ το, αυτοί είναι ορκισμένοι να μας κάψουνε. Γεμάτα τα πουρνάρια. Γεμάτα τα πουρνάρια, παντού, αυτό σας λέω παιδιά. Οργανωθείτε, βγείτε όλοι να τους μαζέψουμε. Θα μας κάψουνε, αυτό σας λέω μόνο», αναφέρει… 

Ο άνδρας που οδηγούσε το τζιπ προσήχθη και κρατείται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, όπως επίσης και δύο ακόμη άνδρες που τον βοηθούσαν στη «σύλληψη» των μεταναστών. 

Προσοχή ακούγονται υβριστικοί χαρακτηρισμοί:

Οικονόμου: Η αυτοδικία δεν είναι ανεκτή σε καμία έκφανσή της

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και σε tweet έγραψε μεταξύ των άλλων ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και η αυτοδικία δεν είναι ανεκτή σε καμία έκφανσή της.  

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις