Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Φωτιά στην Αττική: Αγωνία για τους αγνοούμενους στο Μάτι – video

Φωτιά στην Αττική: Αγωνία για τους αγνοούμενους στο Μάτι – video

Αγωνία, φόβος και σοκ… Αυτές είναι οι λέξεις που περιγράφουν την τραγωδία στο Μάτι! Οι νεκροί δεκάδες… οι αγνοούμενοι πολλοί από την φονική φωτιά.

Οικογένειες και φίλοι ψάχνουν τους δικούς τους ανθρώπους… Φοβούνται για το χειρότερο και ελπίζουν ότι κατάφεραν να γλιτώσουν από τον πύρινο εφιάλτη και απλά δεν έχουν βρει τρόπο να επικοινωνήσουν μαζί τους.

Οι αναρτήσεις στα social media είναι πάρα πολλές ενώ και το Silver Alert έχει ξεκινήσει να δημοσιεύει σιγά σιγά φωτογραφίες και στοιχεία για τους αγνοούμενους.

Οι δηλώσεις των αγνοουμένων πρέπει να γίνονται στο 199. Ωστόσο, παρά τη λειτουργία του αριθμού, επικρατεί αλαλούμ στους πολίτες που απευθύνονται  σε διαφορετικούς φορείς για να μάθουν πληροφορίες για τα δικά τους άτομα, με αποτέλεσμα ουδείς να έχει ξεκάθαρη εικόνα για τον αριθμό των αγνοουμένων.

Αγνοούνται 2 γυναίκες και δυο άντρες

Ψάχνει τον αδελφό της στο Μάτι

Τη δική της έκκληση για τον αδερφό της, Παναγιώτη Χαμηλοθώρη απευθύνει μέσω facebook η Κατερίνα Χαμηλοθώρη, που ζητά να μάθει πληροφορίες για όσους τον έχουν δει ή ξέρουν κάτι.

«Αυτός εδώ είναι ο αδερφός μου και αγνοείται στην πυρκαγιά στο Μάτι παραπάνω από ένα 24ωρο! Όποιος τον έχει δει ή ξέρει κάτι, παρακαλώ να μας ενημερώσει! Κοινοποιήστε το για να το δουν όσο το δυνατόν περισσότεροι! Ευχαριστώ…», έγραψε.

Αγνοούνται πατέρας και ο 11χρονος γιος του

Τη δική τους τραγωδία βιώνει η οικογένεια Φύτρου στο Μάτι Αττικής. Ο 54χρονος πατέρας, Γρηγόρης, και ο μόλις 11χρονος γιος του, Ανδρέας αγνοούνται από χθες στις 6 το απόγευμα. Η οικογένεια ήδη θρηνεί την απώλεια της 14χρονης κόρης τους, Εβίτας, που εντοπίστηκε νεκρή.

Αγνοούνται δυο παππούδες και τα εγγόνια τους

Ψάχνει τον θείο του

Έκκληση για τον εντοπισμό του θείου του κάνει και ο Ηλίας Φλωριώτης, ο οποίος έζησε την κόλαση της φωτιάς.  Ο εικονιζόμενος ονομάζεται Μιχάλης Πολυπόρτης και χάθηκε από τους συγγενείς του την ώρα της μεγάλης φωτιάς.

“Αγνοείται ο αδερφός μου” – “Πήγαμε να βοηθήσουμε και τον έχασα”

Πληροφορίες για τον αδερφό του που αγνοείται από χθες στη φωτιά στο Μάτι ζητά και ο Αντώνης Κάκαρης, μέσω του λογαριασμού του στο Facebook.

«Αγνοείται ο αδερφός μου από εχθές στη φωτιά στο Μάτι, αν κάποιος έχει κάποια πληροφορία ας βοηθήσει», έγραψε o κ. Κάκαρης.

Και οι φίλοι του ψάχνουν τον Σπύρο Κάκαρη με τον έναν από αυτούς να καταγγέλλει ότι είχαν πάει να βοηθήσουν και ξαφνικά τον… έχασε.

Δείτε όλα όσα είπε ο φίλος του στο newsit.gr

Προσπαθούσε να σωθεί με τον σύζυγο και το παιδί της

Η Πόπη Σιαπκάρα  αγνοείται από χθες το απόγευμα στην περιοχή Μάτι.  Χάθηκαν τα ίχνη της όταν με τον σύζυγο και το παιδί της προσπαθούσαν να σωθούν από τις φλόγες. Φορούσε σορτσάκι και μπλουζάκι με ράντα.
Όποιος γνωρίζει οτιδήποτε παρακαλούμε να επικοινωνήσει με την υπηρεσία Silver Alert στο τηλέφωνο 1065

https://www.facebook.com/GrammiZoisSilverAlertHellas/photos/a.219746351376341.61591.215410535143256/2284485504902405/?type=3&theater

Σπαρακτική έκκληση: “Ψάχνω την καλύτερη μου φίλη”

Προσπαθώ να βρώ ένα Ford, αν μπορώ να το βρώ μέσα στ’ αποκαΐδια» λέει στην κάμερα, με λυγμούς, μια γυναίκα. Αναζητεί την καλύτερή της φίλη, που μένει στο Κόκκινο Λιμανάκι. «Ψάχνω την κολλητή μου φίλη, τη Στέλλα Χριστοφίδου, 59 ετών. Έμενε πιο πάνω στο Κόκκινο Λιμανάκι», λέει και σκουπίζει τα δάκρυά της.

Όπως λέει, το σπίτι της φίλης της έχει γίνει ερείπιο. Αποκαΐδια. «Δεν βρήκαμε τίποτα. Ψάχνει και η οικογένειά της. Μας είπαν οι γείτονες ότι με μια οικογένεια πήραν τα αυτοκίνητα και κατέβηκαν και είχαν εγκλωβιστεί εδώ». Όπως είπε, η γυναίκα που αγνοείται είχε επιστρέψει στο σπίτι της να πάρει κάποια πράγματα και να φύγει. Από εκείνη τη στιγμή, η τύχη της αγνοείται.

Δείτε τη σπαρακτική έκκληση

Εδώ μπορείτε να δηλώσετε τους αγνοούμενους

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις