Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Φωτιά στην Αττική: Ένα μήνυμα από μακριά για την Ελλάδα [pic]

Φωτιά στην Αττική: Ένα μήνυμα από μακριά για την Ελλάδα [pic]

Ένα συγκλονιστικό μήνυμα από μακριά για την Ελλάδα που δοκιμάζεται από την εθνική τραγωδία που προκάλεσαν οι φωτιές. Για την τραγωδία με τους δεκάδες νεκρούς, τους τραυματίες, τους αγνοούμενους στην ανατολική Αττική.

Ένα μήνυμα για την Ελλάδα και τους Έλληνες, για τους κατοίκους που έχασαν ανθρώπους και περιουσίες από τη φωτιά στην ανατολική Αττική. Για εκείνους που είχαν τα σπίτια τους να παραδίδονται στις φλόγες στην Κινέτα. Έρχεται από μακριά. Από τη Νέα Νότια Ουαλία. Από την Αυστραλία.

Έξω από τον πυροσβεστικό σταθμό στην πόλη Newtown ένας πίνακας. Πάνω σε αυτόν, ένα μήνυμα γραμμένο στα ελληνικά, με λατινικούς χαρακτήρες. «Οι καρδιές και οι προσευχές μας για την Ελλάδα».

Είναι οι Αυστραλοί πυροσβέστες που στέλνουν μήνυμα αλληλεγγύης και στήριξης όχι μόνο στους Έλληνες συναδέλφους τους αλλά και στον ελληνικό λαό. Ειδικά στους κατοίκους στην ανατολική Αττική που είχαν τη φωτιά να τους παίρνει τα πάντα. Και σε εκείνους στην Κινέτα που καταστράφηκαν από την πύρινη λαίλαπα.

«Σκεφτόμαστε όλους όσους επηρεάστηκαν από τις φωτιές στην Ελλάδα. Μεγάλος σεβασμός στους αδελφούς και τις αδελφές μας, τους πυροσβέστες που κάνουν το καλύτερο δυνατό για να σώσουν και να προστατεύσουν εκείνους που έχουν ανάγκη» αναφέρει το μήνυμα των Αυστραλών πυροσβεστών στη σελίδα τους στο Facebook.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις