Ελλάδα

Φωτιά στην Αττική: Κλιμάκια της Περιφέρειας ξεκινούν αυτοψίες στους πληγέντες

Αυτοψίες σε επιχειρήσεις της Ανατολικής Αττικής που επλήγησαν από την πυρκαγιά, ξεκινούν κλιμάκια της Περιφέρειας.

Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, υπέγραψε ήδη την απόφαση για την επικαιροποίηση της Επιτροπής καταγραφής και αποτίμησης ζημιών σε επιχειρήσεις και επαγγελματικούς χώρους της ΠΕ Ανατολικής Αττικής.

Έργο της Επιτροπής είναι η καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών σε κτίρια, μηχανολογικό εξοπλισμό, εμπορεύματα, πρώτες ύλες και λοιπά περιουσιακά στοιχεία, επιχειρήσεων και επαγγελματικών χώρων.

Για κάθε επιχείρηση που υπέστη ζημία, η Επιτροπή συντάσσει πρακτικό εκτίμησης και εφόσον πληρούνται όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις, υποβάλλεται στην αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Οικονομικών για τις περαιτέρω ενέργειες καταβολής της σχετικής αποζημίωσης στους δικαιούχους.

Όσον αφορά την καταγραφή των ζημιών που έχουν υποστεί οικίες, οι ιδιοκτήτες τους πρέπει να απευθύνονται στους οικείους Δήμους.

Για περισσότερες πληροφορίες οι πληγείσες επιχειρήσεις μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Ανάπτυξης ΠΕ Ανατολικής Αττικής (17ο χλμ Λ. Μαραθώνος, Παλλήνη, τηλ. 213 2005110) ή στους οικείους Δήμους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Η αρκούδα τον αγκάλιασε και τον έριξε από έναν τοίχο 3 μέτρων» λέει η πρόεδρος της Δόλιανης Ζαγορίου για την επίθεση του άγριου ζώου στον 81χρονο
«Μου είπε ότι έχει χτυπήσει στο κεφάλι και του έχουν κάνει ράμματα και νοσηλεύεται. Είχε αίματα αιμορραγούσε μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο και έχει ένα κάταγμα στον ώμο»
Η αρκούδα που επιτέθηκε στον 81χρονο 3
Ξεκινούν εργασίες στο μυκηναιϊκό τείχος στο ανατολικό τμήμα της Ακρόπολης - Το 2026 θα είναι επισκέψιμο για το κοινό
Με την ολοκλήρωση των εργασιών, το α' εξάμηνο του 2026, ο χώρος ανατολικά και βόρεια του Παλαιού Μουσείου θα ανοίξει στο κοινό, ενώ δημιουργείται ειδική διαδρομή επισκεπτών
Πανοραμική άποψη της Ακρόπολης