Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Φωτιά στην Εύβοια: Καίει ανεξέλεγκτα σε τέσσερα μέτωπα

Φωτιά στην Εύβοια: Καίει ανεξέλεγκτα σε τέσσερα μέτωπα

Τέσσερα είναι τα μέτωπα της φωτιάς που μαίνεται για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα στην Εύβοια.

Η φωτιά συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτα, καταστρέφοντας σπίτια και τεράστιες εκτάσεις. Σύμφωνα με όσα είπε στην ΕΡΤ ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, τουλάχιστον 150.000 στρεμματα έχουν καεί, περίπου 100 σπίτια έχουν καταστραφεί και 2.500 κάτοικοι 25 χωριών εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, ύστερα από εντολή εκκένωσης.

Ωστόσο, πολλοί κάτοικοι παρά τις εντολές έχουν παραμείνει να υπερασπιστούν τις περιουσίες τους. Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις επεμβαίνει και η Αστυνομία.

«Οι ώρες που ζούμε είναι εφιαλτικές. Παντού υπάρχουν φλόγες και αποκαΐδια. Μέσα και έξω από τα χωριά. Άνθρωποι πανικόβλητοι που τρέχουν να σωθούν» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δημήτρης Βετσονούρης, επικεφαλής της εθελοντικής ομάδας στο Προκόπι, ο οποίος μέρα-νύχτα βρίσκεται κοντά σ’ αυτούς που έχουν ανάγκη.

Όπως ο ίδιος σημειώνει, «η φωτιά έχει μπει σχεδόν μέσα σε όλα τα χωριά και έχει πάρει κατεύθυνση προς το Προκόπι». Επιπροσθέτως, αναφέρει πως «κάτοικοι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα από τους πολλούς καπνούς και την αποπνικτική ατμόσφαιρα και τους μεταφέρουμε στο Κέντρο Υγείας Προκοπίου, μιας και το Κέντρο Υγείας στο Μαντούδι έχει κλείσει μετά τη διαταγή για την εκκένωση της περιοχής».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις