Ελλάδα

Φωτιά στην Εύβοια: Με πόσα χιλιόμετρα «ταξίδεψε» ο καπνός στην Αττική

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με μεγάλη ταχύτητα ταξίδεψε ο καπνός από τις φωτιές που ξέσπασαν στη Νότια Εύβοια, χθες, Σάββατο (14.08.2021),  λόγω των ενισχυμένων βορείων ανέμων που έπνεαν στο Αιγαίο.

Οι περιβαλλοντικοί δορυφόροι Suomi NPP και Aqua, χάρη στις ανέφελες συνθήκες που επικράτησαν το μεσημέρι στην περιοχή, κατέγραψαν εικόνες στις οποίες φαίνεται καθαρά η πορεία του καπνού. Τις εικόνες αυτές μελέτησε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr.  

Όπως προκύπτει, ο καπνός έφτασε μέσα σε 40 περίπου λεπτά από το ύψος των Πεταλιών Ευβοίας στο Σούνιο. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η απόσταση αυτή είναι περίπου 40 χιλιόμετρα, προκύπτει ότι ο καπνός παρασυρόμενος από το ισχυρό βόρειο ρεύμα στην περιοχή, κινήθηκε με μέση ταχύτητα 60 χλμ/ώρα περίπου.

Στην εικόνα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι εικόνες των δύο δορυφόρων όπου φαίνεται ο καπνός κατά τις δύο χρονικές στιγμές.

meteoKapnos

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τον γύρο του κόσμου κάνει το θρίλερ με το drone που βρέθηκε στη Λευκάδα - Όλα τα σενάρια και η σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία
«Πραγματικά φανταστικό σενάριο» χαρακτηρίζουν πηγές του Λιμενικού αλβανικό δημοσίευμα που κάνει λόγο ότι το drone εξαπολύθηκε από πλοίο στο Ιόνιο ή από χερσαία πλατφόρμα
Drone
12