Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Φωτιά στην Εύβοια: Πύρινη κόλαση σε Νέα Αρτάκη και Ψαχνά, ξεπερνούν ακόμη και τα 8 μποφόρ οι άνεμοι

Φωτιά στην Εύβοια: Πύρινη κόλαση σε Νέα Αρτάκη και Ψαχνά, ξεπερνούν ακόμη και τα 8 μποφόρ οι άνεμοι

Μαίνονται τα μέτωπα φωτιάς σε Νέα Αρτάκη και Ψαχνά Ευβοίας, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδιναν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και με τους ισχυρούς ανέμους, που πνέουν στην περιοχή, ξεπερνώντας ακόμη και τα 8 μποφόρ!

Εφιαλτική ήταν η νύχτα για τους κατοίκους σε Νέα Αρτάκη και Ψαχνά Ευβοίας. Οι ισχυροί άνεμοι που εξακολουθούν να πνέουν στην περιοχή δεν επέτρεψαν ουσιαστικές παρεμβάσεις στις επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής να περιορίσουν τη φωτιά που κατακαίει την περιοχή, με αποτέλεσμα όλο το βουνό πάνω από τη Νέα Αρτάκη να έχει παραδοθεί στις φλόγες.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οι εθελοντές αλλά και τα μηχανήματα των δήμων και της περιφέρειας, προσπάθησαν να συγκρατήσουν περιφερειακά κάποια μέτωπα φωτιάς στην Εύβοια, ώστε να προφυλάξουν κατοικημένες περιοχές. Νωρίτερα, είχε διαταχθεί η εκκένωση και της βιομηχανικής περιοχής στη Νέα Αρτάκη.

Έως τώρα, η φωτιά έχει κάψει πευκοδάσος και έχει επεκταθεί σε ελαιοπερίβολα, αλλά και εγκαταστάσεις πτηνοτροφείων και χοιροτροφείων χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει γίνει μία αποτίμηση των ζημιών.

Πολλές περιοχές, που ήταν κυκλωμένες από τα μέτωπα της φωτιάς, βρέθηκαν χωρίς ρεύμα και νερό, καθώς ένα μεγάλο μέρος του δικτύου της ΔΕΗ έχει υποστεί ζημιές. Σε αρκετές περιπτώσεις αποκαταστάθηκαν οι βλάβες από τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ, ενώ παράλληλα τοποθετήθηκαν και γεννήτριες, για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των κατοίκων.

Οι άνεμοι αυτή την ώρα είναι ιδιαίτερα ισχυροί και σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν και τα 7 ή 8 μποφόρ, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας και σήμερα η περιοχή βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό μαζί με την Βοιωτία και τμήμα της Φθιώτιδας.

Δεκάδες οχήματα της πυροσβεστικής αλλά και περισσότεροι από 100 πυροσβέστες με πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής συμμετέχουν στη μάχη της κατάσβεσης, ενώ μαζί τους βρίσκονται και Γάλλοι πυροσβέστες. Συγχρόνως από χθες το μεσημέρι βαριά μηχανήματα των δήμων και της περιφέρειας μαζί με υδροφόρα οχήματα βρίσκονται στην περιοχή για να βοηθήσουν στον περιορισμό των πύρινων μετώπων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις