Ελλάδα

Φωτιά στην Ηλεία: Ήχησε το 112 στην περιοχή Νέο Χωριό για ετοιμότητα, επιχειρούν 3 αεροσκάφη

Σημειώνεται ότι η περιοχή σήμερα είναι σε υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία 3)
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής (28/8/2026) σε αγροτοδασική έκταση στο Πλουτοχώρι Ηλείας, με την πυροσβεστική να ενημερώνεται για το περιστατικό, περίπου στις 13:30. Στις 13:52 στάλθηκε μήνυμα του 112 στους κατοίκους της περιοχής Νέο Χωριό για να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Για το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς στην Ηλεία ενισχύθηκαν οι δυνάμεις και πλέον επιχειρούν 40 πυροσβέστες με δυο ομάδες πεζοπόρων της 18ης ΕΜΟΔΕ και 12 οχήματα.

«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Νέο Χωριό της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», γράφει στο μήνυμά του το 112.

Για τη συνδρομή στο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος κινητοποιήθηκε ο δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων προκειμένου να παρέχει υδροφόρες.

Σημειώνεται ότι η περιοχή σήμερα είναι σε υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία 3).

Για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκε το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Ηλείας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σταθερά υψηλές οι θερμοκρασίες για το επόμενο 10ήμερο - «Η παρατεταμένη θερμή περίοδος θα περάσει και στον Σεπτέμβριο», λέει ο Κολυδάς
Μόνο γύρω στις 4–5 Σεπτεμβρίου εμφανίζεται ένα ασθενές σήμα για κάποια φαινόμενα βροχής, χωρίς όμως προς το παρόν ιδιαίτερη βεβαιότητα
καιρός
Γυναικοκτονία στη Ροδόπη: Συγκλονίζει η μαρτυρία της ξαδέρφης της 44χρονης για την κακοποιητική συμπεριφορά του 53χρονου – «Δεν την άφηνε να μας μιλάει»
«Ξέραμε ότι την κακοποιούσε - Της είχαμε προτείνει πολλές φορές να έρθει να μείνει μαζί μας», εκμυστηρεύτηκε η ξαδέρφη της
Γυναικοκτονία στη Ροδόπη
Δημήτρης Κόκοτας: Συγκλόνισε με τον επικήδειό της η σύζυγός του, Κατερίνα Πετράκη – «Το σώμα του βρίσκεται εδώ, η ψυχή που αγάπησα είναι μαζί μας»
Πλήθος κόσμου καταφτάνει στον ιερό ναό Παναγίας Ελεούσας στην Αγία Βαρβάρα όπου πραγματοποιείται η κηδεία του Δημήτρη Κόκοτα
Η σύζυγος του Δημήτρη Κόκοτα, Κατερίνα Πετράκη
10