Δευτέρα, 22 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Φωτιά στην Ηλεία: Χωρίς ενεργό μέτωπο – Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική

Φωτιά στην Ηλεία: Χωρίς ενεργό μέτωπο – Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική

Καλά είναι τα νέα από τη φωτιά στην Ηλεία καθώς σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της πυροσβεστικής πλέον δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα.

Λίγο πριν τις 10 το πρωί του Σαββάτου (22.6.2024) η φωτιά έχει σχεδόν σβήσει και οι πυροσβέστες επιχειρούν σε διάσπαρτες εστίες κοντά στα χωριά Λάτα, Πρόδρομος και Σιμόπουλο, καθώς οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχόμενες. 

Στην περιοχή παραμένουν και επιχειρούν 154 πυροσβέστες με έξι πεζοπόρα τμήματα 56 οχήματα, εθελοντές καθώς και μηχανήματα έργου και υδροφόρες που έχουν διατεθεί από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Από αέρος συνδράμουν τις προσπάθειες κατάσβεσης έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Καλύτερη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς στο Αλποχώρι Ηλείας, η οποία οριοθετήθηκε χθες το βράδυ. Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 19 οχήματα.

Στο μεταξύ χθες το βράδυ λίγο πριν τις 11 ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μπίστι της Ύδρας. Για την κατάσβεση της επιχειρούν 3 πυροσβέστες με 1 όχημα, 5 εθελοντές και ένα ελικόπτερο.

Στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες είναι σε ύφεση. Στην πυρκαγιά αυτή παραμένουν και επιχειρούν 59 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 16 οχήματα.

Σε ύφεση είναι και η πυρκαγιά στο Κρανίδι Αργολίδας, ενώ στο σημείο συνεχίζουν να επιχειρούν 57 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται σήμερα στη Περιφέρεια Αττικής, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας) και Περιφέρεια Πελοποννήσου. Σε γενική επιφυλακή παραμένουν όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις που έχουν προκύψει αλλά και λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που προβλέπεται.

Κάηκαν σπίτια, αυτοκίνητα και μια εκκλησία

Στο χωριό Απιδούλα κάηκε ολοσχερώς η εκκλησία της Παναγίας.

 

Στο Κρανίδι η φωτιά έγλειψε κυριολεκτικά το χωριό, ενώ τουλάχιστον δύο σπίτια έγιναν στάχτη.

Από τις φλόγες δεν γλίτωσαν αυτοκίνητα, ζώα και στάβλοι, ενώ από το πύρινο μέτωπο προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές σε ελαιόδεντρα.

Στη Μεγαλόπολη οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους καθώς καταστράφηκαν επιχειρήσεις αλλά και σπίτια.

Οι κάτοικοι ξαγρύπνησαν όλη τη διάρκεια της νύχτας και ήταν σε ετοιμότητα σε περίπτωση που χρειαζόταν να εκκενώσουν τα χωριά τους. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις