Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

Φωτιά στην Κάρυστο: Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες – Δυνατοί άνεμοι στο σημείο

Φωτιά στην Κάρυστο: Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες – Δυνατοί άνεμοι στο σημείο

Μεγάλη μάχη με τον χρόνο και τους δυνατούς ανέμους δίνουν πυροσβέστες, κάτοικοι και εθελοντές στην φωτιά στην Κάρυστο στην θέση Ρούγκλια προς την περιοχή Άγιος Δημήτριος.

Η εστία φωτιάς καίει σε δύσβατη βραχώδης περιοχή στην Κάρυστο, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να έχουν ενισχυθεί προκειμένου να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Οι δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο και επιχειρούν έχουν ενισχυθεί, καθώς σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά έχει ξεσπάσει σε δύσβατη περιοχή γεγονός που καθιστά δύσκολο το έργο τους ενώ πνέουν και ισχυροί άνεμοι, ωστόσο δεν απειλείται κάποια κατοικημένη περιοχή.

Επιχειρούν 58 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 20 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Σύμφωνα με το evoianews στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι ενώ υπάρχουν αναφορές ότι καίγονται κολώνες ηλεκτρικού ρεύματος.

Όπως αναφέρει και το evima στην περιοχή υπάρχει διακοπή ρεύματος ενώ χωρίς σταθερό τηλέφωνο έχουν μείνει τα χωριά της περιοχής.

«Είμαστε χωρίς ρεύμα και χωρίς σταθερό τηλέφωνο» λέει κάτοικος του χωριού Καλλιανοί.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις