Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Φωτιά στην Κέρκυρα: 4η μέρα μάχης με το πύρινο μέτωπο, κατευθύνεται βόρεια

Φωτιά στην Κέρκυρα: 4η μέρα μάχης με το πύρινο μέτωπο, κατευθύνεται βόρεια
Φωτογραφία αρχείου

Συνεχίζεται στην Κέρκυρα η μάχη με τη φωτιά, η οποία ξέσπασε την Κυριακή (23.07.2023).

Μαζί με τις επίγειες δυνάμεις στην Κέρκυρα συνδράμουν και τα εναέρια μέσα για την κατάσβεση της φωτιάς, και συγκεκριμένα έως τώρα δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Την Τρίτη κατά τη διάρκεια της ημέρας λόγω της αλλαγής κατεύθυνσης του ανέμου, δημιουργήθηκαν αρκετές αναζωπυρώσεις καθοδηγώντας το μέτωπο προς το βόρειο κομμάτι του νησιού.

Για τον λόγο αυτό εκδόθηκαν μηνύματα από το 112, ζητώντας από τους κατοίκους των περιοχών Λούτσες, Ημερολιά, Σύκι καθώς και Απραός και Καλαμάκι να εκκενώσουν τους οικισμούς τους.

Νωρίς το απόγευμα της Τρίτης η φωτιά κύκλωσε το χωριό Λούτσες και κάποια σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες. Το μεσημέρι είχε διαταχθεί εκκένωση της περιοχής, ωστόσο εκείνοι που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους ήταν κυρίως ηλικιωμένοι.

Οι περισσότεροι κάτοικοι έμειναν στο χωριό για να παλέψουν με τις φλόγες. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του newsit.gr η φωτιά μπήκε μέσα στο χωριό και έχει προκαλέσει πολλές ζημιές σε σπίτια. Οι κάτοικοι με μάνικες προσπαθούσαν να τιθασεύσουν τις φλόγες.

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης υπήρξε νέα αναζωπύρωση στις Λούτσες, ενώ αρνητικό στοιχείο είναι ότι στην περιοχή φυσούν δυνατοί άνεμοι.

Κάρυστος

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις