Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Φωτιά στην Κορινθία: Από εδώ ξεκίνησαν όλα (pics)

Φωτιά στην Κορινθία: Από εδώ ξεκίνησαν όλα (pics)

Ο άνθρωπος που ειδοποίησε την πυροσβεστική μιλά στο newsit.gr για το πως ξεκίνησε η φωτιά στην Κορινθία, που έκαψε σπίτια, 40.000 στρέμματα δάσους και πέρασε ακόμη και στη Δυτική Αττική.

Η φωτιά ξέσπασε το βράδυ της προηγούμενης Τετάρτης (19.05.2021) από την περιοχή Σχίνος στην Κορινθία και εξαιτίας των ισχυρότατων δυτικών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή επεκτάθηκαν πολύ γρήγορα στα Γεράνεια Όρη, απείλησαν το Αλεποχώρι αλλά και τα Μέγαρα.

Η φωτιά αν και πλέον δεν έχει ενιαίο μέτωπο, έχει πολλές διάσπαρτες και ενεργές εστίες, με τις ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και τα εναέρια μέσα να δίνουν μάχη για να σβήσουν και την τελευταία απ’ αυτές.

Από εδώ ξεκίνησαν όλα

Ήταν 21:32 όταν ο κάτοικος της περιοχής που μίλησε στο newsit.gr είδε φλόγα σε ένα από τα χωράφια στο Σχίνο και αμέσως ειδοποίησε το 199 της Πυροσβεστικής.

Το σπίτι του βρίσκεται κοντά στο σημείο και λίγο αφού είχε ξεκινήσει η φωτιά, ειδοποίησε τις αρχές.

Το χωράφι με τις ελιές απ’ όπου ξεκίνησε η φωτιά ανήκει σε κάποιον που μένει στην Κορινθία και το έχει αφήσει να το διαχειρίζεται και να μαζεύει τις ελιές και το λάδι αγρότης από τον Σχίνο.

Δείτε εικόνες από το σημείο

Μέχρι σήμερα οι πληροφορίες αναφέρουν πως η φωτιά ξεκίνησε όταν κάποιος ηλικιωμένος άρχισε να καίει κλαδιά. Σύμφωνα με όσα είπαν κάτοικοι της περιοχής στο newsit.gr, όμως, ο ιδιοκτήτης του χωραφιού υποστηρίζει πως δεν έγιναν έτσι τα πράγματα. Ισχυρίζεται ότι εξαιτίας των καλωδίων της ΔΕΗ που περνούν πάνω από το χωράφι, προκλήθηκε σπίθα, έπεσε στο χωράφι και έτσι ξεκίνησε η φωτιά.

Από την πρώτη στιγμή τα αίτια της φωτιάς στην Κορινθία ερευνά το ανακριτικό της Πυροσβεστικής. Για τις έρευνες και τις πιθανές αιτίες ρωτήθηκε και ο Νίκος Χαρδαλιάς στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε νωρίς το πρωί της Παρασκευής (21.05.2021). «Προχωράει η ανακριτική διαδικασία και το ποιος έχει την ευθύνη ή όχι θα αποδειχθεί μέσα από αυτήν. Αν υπάρξει σύλληψη ή προσαγωγή θα ενημερωθείτε», είπε.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις