Παρασκευή, 10 Μαΐ
20oC Αθήνα

Φωτιά στην Σταμάτα Αττικής – Κοντά στα σπίτια οι φλόγες, εκκενώνεται ο οικισμός «Γαλήνη»

Φωτιά στην Σταμάτα Αττικής – Κοντά στα σπίτια οι φλόγες, εκκενώνεται ο οικισμός «Γαλήνη»

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή Σταμάτα στην Αττική, με τις φλόγες μάλιστα να απειλούν σπίτια.

Συγκεκριμένα, βρίσκεται στην περιοχή ανάμεσα σε Σταμάτα και Ροδόπολη. Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής είναι μεγάλη, και δόθηκε εντολή για εκκένωση του οικισμού Γαλήνη, καθώς η φωτιά είναι στις αυλές.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 43 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Σημειώνεται, ότι οι άνεμοι στην περιοχή φτάνουν τα 5 μποφόρ.

Λόγω της φωτιάς υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Μακαρίου από την Λ. Δροσιάς – Σταμάτας και στην οδό Αγίου Ιωάννου από την οδό Κωνσταντινουπόλεως.
 
Χαρακτηριστικό είναι πάντως πως η οσμή από τον καπνό είναι αισθητή και στα βόρεια προάστια της Αθήνας.
 

«Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μην φτάσουν οι φλόγες σε κατοικίες του οικισμού “Γαλήνη”. Τις προσπάθειες δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι που φτάνουν πλέον έως και τα 6 μποφόρ», τονίζει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, σχετικά με την πυρκαγιά που μαίνεται μεταξύ Σταμάτας και Ροδόπολης.

Παράλληλα, όπως δήλωσε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης, «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και οι φλόγες “γλείφουν” και σπίτια».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις