Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Φωτιά στην Τανάγρα: Ενισχύονται οι δυνάμεις στα Δερβενοχώρια!

φωτιά

Κοντά στα Δερβενοχώρια η μεγάλη φωτιά και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ολοένα και αυξάνονται.
Σχεδόν 100 πυροσβέστες έχουν ριχτεί στη μάχη για να σβήσουν την πυρκαγιά.
Εσπευσμένα στο σημείο ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας. Αναλυτικά η ενημέρωση της Πυροσβεστικής.
Δείτε τις εικόνες του newsit.gr από το σημείο.

Μια μεγάλη φωτιά στα Δερβενοχώρια, στην Τανάγρα, έχει κινητοποιήσει τεράστια δύναμη της Πυροσβεστικής που επιχειρεί στο σημείο για την κατάσβεσή της.

Σύμφωνα με τη νέα ενημέρωση που δίνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι δυνάμεις ενισχύονται σημαντικά. Πιο συγκεκριμένα, στην μάχη με την πύρινη λαίλαπα έχουν ριχτεί 92 πυροσβέστες, 29 οχήματα, 8 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν στην φωτιά, πιο αναλυτικά είναι: 40 πυροσβέστες με 19 οχήματα, 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και 32 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Ακόμη, στη μάχη για να σβηστεί η φωτιά συνδράμουν 6 υδροφόρα οχήματα και 2 ερπυστριοφόρα οχήματα της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

Μάλιστα, μετά από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων απομακρύνθηκαν προληπτικά 2 άτομα από την Ιερά Μονή Τσάτσαρη Προφήτη Ηλία.

Αν είστε κοντά στο σημείο που μαίνεται η φωτιά και αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε πρόβλημα, στείλτε τις πληροφορίες σας στο info@newsit.gr

Δείτε τις πρώτες εικόνες του newsit.gr από το σημείο που μαίνεται η φωτιά

φωτιά

φωτιά

Επίσης, ήδη, μεταφέρονται και 22 άτομα πεζοπόρο τμήμα στο συγκεκριμένο σημείο που μαίνεται η φωτιά, ενώ οχήματα από πυροσβεστικές υπηρεσίες της Κεντρικής Ελλάδας κατευθύνονται προς την Ασωπία.

Εσπευσμένα στο σημείο ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας

Εν τω μεταξύ, εσπευσμένα μεταβαίνει ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στην Ασωπία Τανάγρας, όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά το απόγευμα. Παράλληλα στην περιοχή μεταβαίνει και κλιμάκιο της Γ.Γ.Π.Π, ενώ σημειώνεται ότι ενισχύονται οι εναέριες και οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν.Το έργο της Πυροσβεστικής δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι.

Δείτε την ενημέρωση της Πυροσβεστικής για την φωτιά

 

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Φωτογραφίες: newsit.gr.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις