Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Φωτιά στην Βαρυμπόμπη: Εισαγγελική έρευνα για τα αίτια – Τα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις

Φωτιά στην Βαρυμπόμπη: Εισαγγελική έρευνα για τα αίτια – Τα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις

Εισαγγελική έρευνα θα διενεργηθεί για τα αίτια της καταστροφικής πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη.

Η εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας με αφορμή δημοσιεύματα και αναφορά δικηγόρου με την οποία θέτει μία σειρά ερωτημάτων σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς.

Τα ερωτήματα που ζητούν απάντηση

-Ξεκίνησε (όπως διαδίδεται) η φωτιά από μετασχηματιστή;

-Είναι αληθές όπως αναφέρθηκε σε τηλεοπτικό σταθμό στις 4.8.2021, ότι σε πολλές περιοχές (όπως πχ.Βαρυμπόμπη) δεν μπορούσαν να γίνουν εναέριες ρίψεις, διότι υπήρχαν πυλώνες υψηλής τάσης;

-Είναι συμβατό για την δημόσια υγεία και ασφάλεια να υπάρχουν μη υπογειοποιημένοι

πυλώνες υψηλής τάσης εντός αστικού ιστού;

Την προκαταρκτική εξέταση θα διενεργήσει ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών, Γιώργος Νούλης.

Αυτοψίες από μηχανικούς του υπ. Μεταφορών

Την ίδια ώρα πενήντα μηχανικοί της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών του υπουργείου Υποδομών βρίσκονται από το πρωί στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές στη Βαρυμπόμπη όπου πραγματοποιούν αυτοψίες ώστε η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη λήψη μέτρων για τη στήριξη των πληγέντων, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης.

Σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη από αύριο θα αρχίσουν αυτοψίες και στις άλλες περιοχές της χώρας που πλήττονται από πυρκαγιές.

Στο twitter o κ. Καραγιάννης ανέφερε: «Οι μηχανικοί της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών είναι ήδη στις πληγείσες περιοχές για να προχωρήσουν άμεσα σε αυτοψίες. Ώστε το Υπουργείο Υποδομών να προχωρήσει άμεσα στην έμπρακτη στήριξη των πληγέντων!».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις