Σάββατο, 4 Μαΐ
19oC Αθήνα

Φωτιά στο Αίγιο: Εικόνες που κόβουν την ανάσα με τις φλόγες να πλησιάζουν σπίτια

Φωτιά στο Αίγιο: Εικόνες που κόβουν την ανάσα με τις φλόγες να πλησιάζουν σπίτια

Εκτός ελέγχου η φωτιά στο Αίγιο, με τις φλόγες να απειλούν τα πρώτα σπίτια στο Διακοφτό. Οι πυροσβέστες παλεύουν να σώσουν ανθρώπους και περιουσίες…

Επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι φόβοι για τη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στο Αίγιο. Λίγο πριν τις 11 εστάλη νέο μήνυμα 112 για εκκένωση της περιοχής Τράπεζα προς Ακράτα. Οι ισχυροί άνεμοι οδήγησαν τις φλόγες προς το Διακοφτό και λίγο μετά τις 21:30 το πύρινο μέτωπο άρχισε να κατευθύνεται και προς την περιοχή Τράπεζα.

Μετά τις 10 το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις οχυρώθηκαν στη γραμμή του Οδοντωτού καθώς η φωτιά κατεβαίνει απειλητικά από το φαράγγι του Βουραϊκού προς το Διακοφτό. Νωρίτερα εκκενώθηκε προληπτικά ο οικισμός «Κάστρο» πάνω από το Καθολικό.

Η νύχτα που έρχεται αναμένεται δύσκολη τόσο για τους πυροσβέστες που επιχειρούν όσο και για τους κατοίκους της περιοχής. Κάποιοι έχουν ήδη φύγει από τα σπίτια τους και έχουν απομακρυνθεί. Άλλοι παραμένουν και προσπαθούν να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν στο έργο της κατάσβεσης.

Ένα σύννεφο καπνού έχει απλωθεί πάνω από το Διακοφτό όπως δείχνουν οι νέες εικόνες του newsit.gr.  Η φωτιά στο Αίγιο ξεκίνησε να καίει σε χαμηλή βλάστηση, κοντά στην γέφυρα Τσαγρή.

Οι Πυροσβέστες έσπευσαν ταχύτατα στο σημείο όμως δεν κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς.

Οι δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς ενώ από το μεσημέρι ξεκίνησαν να κάνουν ρίψεις πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα. Τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να επιχειρούν όταν έπεσε το φως της ημέρας. Η κατάσταση στο Διακοφτό είναι δραματική και η ατμόσφαιρα αποπνικτική όπως μαρτυρούν οι εικόνες του newsit.gr.

Η περιοχή βρισκόταν σήμερα στο “κόκκινο” από πλευράς επικινδυνότητας και οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν. Το Διακοφτό απειλείται και η αγωνία χτυπάει κόκκινο για τους ιδιοκτήτες σπιτιών της περιοχής. Στην περιοχή επιχειρούν 93 πυροσβέστες με 32 οχήματα και 4 πεζοπόρα τμηματα.

Εν τω μεταξύ διεκόπη λόγω της φωτιάς στην περιοχή Δερβενάκι της Αιγιάλειας, η κίνηση των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην παλαιά εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, στο ύψος του 162,5ου χιλιομέτρου, στην γέφυρα «Τσαγρή».

Επίσης διακόπτονται προσωρινά τα δρομολόγια της αμαξοστοιχίας στη γραμμή Διακοπτό-Καλάβρυτα-Διακοπτό με εντολή της Πυροσβεστικής, λόγω της πυρκαγιάς στο Δερβενάκι Αιγιαλείας. Το δρομολόγιο 1337 θα πραγματοποιηθεί με λεωφορείο, σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις