Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Φωτιά στο Δασκαλειό Κερατέας: Βρήκαν υπολείμματα φωτοβολίδας – Ανθρωποκυνηγητό για τους εμπρηστές – Εικόνες ντοκουμέντο

Φωτιά στο Δασκαλειό Κερατέας: Βρήκαν υπολείμματα φωτοβολίδας – Ανθρωποκυνηγητό για τους εμπρηστές – Εικόνες ντοκουμέντο
Φωτογραφία Facebook Βάιος Σύρρος

Τους δράστες του εμπρησμού που προκάλεσε φωτιά στο Δασκαλείο Κερατέας τα ξημερώματα της Παρασκευής (20.08.2021) αναζητούν οι αρχές. Η στιγμή που οι δράστε πετούν φωτοβολίδες στο δάσος έχουν καταγραφεί σε βίντεο.

Όλα έγιναν στις 02:00 τα ξημερώματα, όταν κάτοικοι της περιοχής είδαν αυτοκίνητο να κινείται σε πλαγιά λίγο πριν δουν τις φωτοβολίδες και προκληθεί η φωτιά που αναστάτωσε τους κατοίκους στο Δασκαλειό της Κερατέας. Δόθηκε εντολή εκκένωσης αλλά η φωτιά περιορίστηκε γρήγορα και πλέον έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Από την πρώτη στιγμή τόσο ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς όσο και κάτοικοι της περιοχής μίλησαν για εμπρησμό και αναφέρθηκαν στο αυτοκίνητο (ο αριθμός της πινακίδας είναι ήδη στα χέρια των αρχών) που κινούνταν ύποπτα στο σημείο και από το οποίο ρίχθηκαν οι δυο φωτοβολίδες!

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του Πυροσβεστικού Σώματος, έχουν ήδη βρεθεί υπολείμματα φωτοβολίδας στο σημείο από το οποίο ξεκίνησε η φωτιά και βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες της Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) σε συνεργασία με την Κρατική Ασφάλεια της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό των δραστών.


Φωτογραφία Facebook Βάιος Σύρρος

Άμεση κινητοποίηση

Όταν στις 02:00 τα ξημερώματα ξέσπασε η φωτιά στο Δασκαλειό Κερατέας, η κινητοποίηση από τους κατοίκους και την Πυροσβεστική ήταν άμεση. Η πυρκαγιά είχε ξεσπάσει δίπλα στα σπίτια, στο δεύτερο λιμανάκι.

Επιτόπου έσπευσαν 27 πυροσβέστες με 12 πυροσβέστες οι οποίοι έσβησαν γρήγορα την φωτιά, η οποία όμως έκαψε περίπου 60-70 στρέμματα με πουρνάρια και άλλη χαμηλή βλάστηση. Ευτυχώς, εκείνη την ώρα δεν είχε δυνατούς ανέμους και το αεράκι που φυσούσε κατεύθυνε την φωτιά μακριά από τα σπίτια.


Φωτογραφία Facebook Βάιος Σύρρος

Μέχρι όμως να τεθεί υπό έλεγχο, η αγωνία ήταν τεράστια για τους κατοίκους, που ενημερώθηκαν ότι έπρεπε να εκκενώσουν, κάτι που τελικά δεν χρειάστηκε.

Η στιγμή της φωτιάς αλλά και της ρίψης των φωτοβολίδων έχει καταγραφεί σε βίντεο από κατοίκους.

Εικόνες ντοκουμέντα ανέβασε στο λογαριασμό του στο Facebook και ο αστυνομικός συντάκτης του Star, Βάιος Σύρρος.

 

Οι υπάλληλοι της ΔΑΕΕ του Πυροσβεστικού Σώματος που πήγαν στο σημείο για τη διερεύνηση των αιτίων της πυρκαγιάς, βρήκαν πράγματι υπολείμματα φωτοβολίδας που επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες των κατοίκων, ενώ στις έρευνες μπήκε και η ΕΛ.ΑΣ που εξετάζει τα στοιχεία και αναζητά τους δράστες.

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις