Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

Φωτιά στο Ηράκλειο στην περιοχή Δαμάνια – Ισχυρές δυνάμεις στο σημείο

Φωτιά στο Ηράκλειο στην περιοχή Δαμάνια – Ισχυρές δυνάμεις στο σημείο
photo αρχείου eurokinissi

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής πολύ κοντά στο χωριό Δαμάνια του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων στο Ηράκλειο από τη νότια πλευρά του φράγματος.

Η φωτιά ξέσπασε σε περιοχή με καλάμια όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr o Διοικητής των Πυροσβεστικών δυνάμεων της Κρήτης Αρχιπύραρχος Γιώργος Τσικαλάς και δεν κινδυνεύουν κατοικίες του οικισμού.

Όπως είπε ο ίδιος η φωτιά δεν εμπνέει ανησυχία καθώς επικρατεί άπνοια και σύντομα θα τεθεί σε πλήρη έλεγχο. Στο σημείο επιχειρούν 5 οχήματα με 10 άνδρες. Πάντως ο ίδιος έκανε λόγο για ύποπτη φωτιά που μπήκε βραδυνές ώρες και για το λόγο αυτό το ανακριτικό της Πυροσβεστικής θα ερευνήσει το συμβάν, ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του και για τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών.

Να Θυμίσουμε ότι οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και οι ισχυροί νοτιάδες που επικράτησαν στο νησί βοήθησαν στην εξάπλωση πυρκαγιών όπως τη φωτιά στο Μεταξοχώρι του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων στο Νομό Ηρακλείου, που κινητοποίησε μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον Ομαλό Χανίων στους Σταμνιούς Χερσονήσου και στο Ρέθυμνο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις