Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Φωτιά στο Κρυονέρι: Διακοπή ρεύματος στην Αττική – Δεν λειτουργούν σηματοδότες

Φωτιά στο Κρυονέρι: Διακοπή ρεύματος στην Αττική – Δεν λειτουργούν σηματοδότες

Η φωτιά στο Κρυονέρι και την ευρύτερη περιοχή, έχει προκαλέσει συναγερμό στις Αρχές. Σε επιφυλακή οι αρμόδιες υπηρεσίες για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα από τη διακοπή ρεύματος σε αρκετές περιοχές της Αττικής.

Η φωτιά που μαίνεται στο Κρυονέρι και την ερύτερη περιοχή έχει προκαλέσει ήδη προβλήματα και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Αρκετές περιοχές στην Αττική, καθώς και στις περιοχές που μαίνεται η φωτιά έχουν διακοπή ρεύματος, ενώ αρκετοί σηματοδότες στην Αττική βρίσκονται εκτός λειτουργίας, καθώς παρατηρούνται και πτώσεις στην τάση του ρεύματος.

Λίγο νωρίτερα, με εεπίσημη ανακοίνωσή του ο ΑΔΜΗΕ ενημέρωσε σχετικά για επικείμενες ελεγχόμενες διακοπές ρεύματος.

«Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή βόρεια του Κρυονερίου έχει θέσει εκτός λειτουργίας δύο κρίσιμα κυκλώματα που τροφοδοτούν το ΚΥΤ Αγίου Στέφανου, μια από τις σημαντικότερες υποδομές Υπερυψηλής Τάσης στην Αττική.

Η σοβαρότητα της επίπτωσης στο Σύστημα εξαρτάται άμεσα από την κατεύθυνση που θα λάβει η πυρκαγιά το αμέσως επόμενο διάστημα», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Ο ΑΔΜΗΕ έχει εκπονήσει σε συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ προληπτικό σχέδιο άμυνας του Συστήματος Μεταφοράς το οποίο περιλαμβάνει στοχευμένες κυλιόμενες περικοπές καταναλωτών για τις οποίες θα εκδοθεί έγκαιρη ανακοίνωση από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Τα έκτακτα μέτρα θα ληφθούν προληπτικά και μόνο στην περίπτωση που κριθεί απολύτως απαραίτητο για την προστασία της λειτουργίας και των υποδομών του Συστήματος και την όσο το δυνατόν ομαλότερη ηλεκτροδότηση των καταναλωτών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις