Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Φωτιά στο Λασίθι: Συνελήφθη 35χρονος ως υπαίτιος, παραμένει διασωληνωμένος ο 74χρονος εγκαυματίας

Φωτιά στο Λασίθι: Συνελήφθη 35χρονος ως υπαίτιος, παραμένει διασωληνωμένος ο 74χρονος εγκαυματίας
Eurokinissi

Ένας άνδρας συνελήφθη για τη φωτιά που ξέσπασε στο Λασίθι το πρωί του Σαββάτου (6.4.24) και τέθηκε υπό έλεγχο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις το μεσημέρι της Κυριακής (7.4.24).

Η φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Μαύρος Κόλυμπος του δήμου Ιεράπετρας και κατέκαψε μεγάλη έκταση, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά και ένας 74χρονος.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ένας άνδρας συνελήφθη σήμερα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ως υπαίτιος πρόκλησης της πυρκαγιάς.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο άνδρας, ηλικίας 35 ετών, είχε βάλει κλαδέματα στο χωράφι του για να κάνει καύσεις. Μια καύση δεν είχε σβήσει καλά και επεκτάθηκε με αποτέλεσμα την πυρκαγιά.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αύριο ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Παραμένει διασωληνωμένος ο 74χρονος

Στο μεταξύ, διασωληνωμένος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου νοσοκομείου, ο 74χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά κατά τις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς.

Όπως μετέδωσε το creta24.gr και σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ, Ανέστη Κιούλπαλη, ο 74χρονος έχει υποστεί εισπνευστικό έγκαυμα, πιθανότατα από εισπνοή καυτού καπνού και παρουσιάζει οίδημα στο λάρυγγα.

Ο άνδρας διασωληνώθηκε προληπτικά λόγω αναπνευστικής ανεπάρκειας και προς τον παρόν δεν δείχνει σημάδια βελτίωσης.

Όπως ανέφερε ο κ. Κιούλπαλης, θα χρειαστεί χρόνος, ώστε να μπορέσει να σταθεροποιηθεί η κατάσταση του.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις