Ελλάδα

Φωτιά στο Λουτράκι: Ολονύχτια μάχη να κρατηθεί το μέτωπο μακριά από τα διυλιστήρια

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο έλεος της φωτιάς παραμένουν οι περιοχές γύρω από το Λουτράκι για 2η συνεχόμενη νύχτα, με τα χειρότερα να έχουν αποφευχθεί όσον αφορά την επέλαση προς τα διυλιστήρια, όμως οι φλόγες έχουν ήδη αφήσει πίσω τους καμένη γη.

Στη φωτιά στο Λουτράκι επιχειρούν το βράδυ της Τρίτης (18.7.2023) 120 πυροσβέστες με 4 πεζοπόρα τμήματα και 43 οχήματα ενώ νωρίτερα από αέρος επιχείρησαν 4 ελικόπτερα της πυροσβεστικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτωπο έχει κρατηθεί σε απόσταση πάνω από 1 χιλιόμετρο μακριά από τις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων.

Ήδη έχουν σταματήσει τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, οπότε από εδώ και στο εξής η προσπάθεια θα επικεντρωθεί για να κρατηθεί το μέτωπο της φωτιάς μακριά. Τα διυλιστήρια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν εξασφαλιστεί και δεν θα απειληθούν από τις φλόγες. Νωρίτερα, επιχείρησαν 2 ελικόπτερα και 2 Canadair.

Σύμφωνα, επίσης, με όσα αναφέρθηκαν στην τηλεόραση του OPEN, οι πυροσβέστες πρόλαβαν τη φωτιά και δεν πέρασε από την απέναντι μεριά της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου. Λίγο μετά τις 21:00 άνοιξε η Παλιά Εθνική Οδός και αργότερα άνοιξε και το ρεύμα της νέας Εθνικής Οδού προς Αθήνα.

Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα:

Λόγω της φωτιάς στο σημείο, είχε σταλεί και μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του οικισμού Γλυκιά Ζωή, δίπλα από τα διυλιστήρια. 

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι, λόγω της φωτιάς, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 6 μήνες, δηλαδή μέχρι τις 17 Ιανουαρίου 2024, για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πύρινης λαίλαπας.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης αφορά τις Δημοτικές Κοινότητες Λουτρακίου – Περαχώρας και Ισθμίας της Δημοτικής Ενότητας Λουτρακίου – Περαχώρας και της Δημοτικής Κοινότητας Αγίων Θεοδώρων.

Η φωτιά ξέσπασε χθες στην Καλλιθέα στο Λουτράκι και αναζωπυρώθηκε σήμερα το μεσημέρι, αφού τα μελτέμια που φυσούν δυσχέραναν το έργο της πυροσβεστικής. Το μέτωπο πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν κατακερματιστεί σε Μάνδρα και Δερβενοχώρια.

Δείτε εικόνες από την καμένη γη στις περιοχές στο Λουτράκι:

loutraki fire loutraki fotia in loutraki fotia in loutraki fotia in loutraki fotia in fotia loutraki in fotia loutraki in loutraki fotia in

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Γυναικοκτονία στη Δράμα: «Η Αντιγόνη είχε ενημερώσει την υπηρεσία για την κακοποίηση και τις απειλές» λέει ο ψυχολόγος της 45χρονης
Παρά τον τρόμο της και τη συμβουλή του δικού της ψυχολόγου να αλλάξει κλειδαριές, η γυναίκα απέφυγε να υποβάλει επίσημη μήνυση ή να καταγγείλει το περιστατικό στην υπηρεσία της
Η 45χρονη με τον 50χρονο σύζυγό της που την σκότωσε στο σπίτι τους
Δίνουν 3.000 ευρώ σε όποιον δώσει πληροφορίες για τον θάνατο των τριών αρκούδων στη Δυτική Μακεδονία
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι «Νέμεσις» αναφέρει ότι θα υπάρξει απόλυτη εχεμύθεια ενώ καταγγέλλει σάιτ κυνηγών και μεμονωμένους κυνηγούς για ηθική αυτουργία
Αρκούδες
Δύο συλλήψεις στα Κάτω Πατήσια για παραγωγή και διακίνηση πλαστών διαβατηρίων και ταυτοτήτων - Πάνω από 200.000 ευρώ τα παράνομα κέρδη
Χρησιμοποιούσαν κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ως χώρο επαφών με δίκτυα διακίνησης μεταναστών, ενώ σε σπίτι λειτουργούσε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο πλαστογραφίας
Διαβατήρια
Διαψεύδει ο δήμος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης ότι λαγοκέφαλος δάγκωσε λουόμενη στη Βάρκιζα - «Ανυπόστατες πληροφορίες, δεν συντρέχει λόγος πανικού»
«Η διάδοση μη διασταυρωμένων πληροφοριών μπορεί να προκαλέσει αδικαιολόγητη ανησυχία και να πλήξει αδικαιολόγητα την εικόνα της περιοχής»
Το ψάρι λαγοκέφαλος (Lagocephalus sceleratus)
Από τις 23 Ιουνίου ξεκινούν οι έλεγχοι για τα ακαθάριστα οικόπεδα
Παράταση ως 22 Ιουνίου με μόλις 1 στους 4 ιδιοκτήτες να έχει προχωρήσει σε καθαρισμό και δήλωση οικοπέδου - «Η κλιματική κρίση δεν μας δίνει άλλη παράταση», λέει ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς.
Ξεκινούν από 1η Απριλίου οι υποχρεωτικοί καθαρισμοί οικοπέδων, εν όψει αντιπυρικής περιόδου