Δευτέρα, 6 Μαΐ
17oC Αθήνα

Φωτιά στο Λουτράκι: Σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες – Μαίνεται το πύρινο μέτωπο

Φωτιά στο Λουτράκι: Σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες – Μαίνεται το πύρινο μέτωπο

Μεγάλες είναι οι ζημιές που έχει προκαλέσει η μεγάλη φωτιά στο Λουτράκι με αρκετά σπίτια να έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό από τη φωτιά στο Λουτράκι 9 σπίτια είναι καμένα επίσημα ενώ 28 πολίτες απεγκλωβίστηκαν από τα σπίτια τους. Πληροφορίες από loutraki365 αναφέρουν ότι συνολικά έχουν καεί 30 σπίτια στον οικισμό Ειρήνη και δύο κατοικίες στην Καλλιθέα ενώ εκτεταμένες καταστροφές έχουν σημειωθεί και  στο Άνω Καρμπουνάρι.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις όσο και οι εθελοντές, αλλά και κάτοικοι των οικισμών, έδωσαν μάχη προκειμένου η πύρινη λαίλαπα να μην καταστρέψει αλλά σπίτια και να μην περάσει από την παλαιά εθνική οδό προς τα διυλιστήρια της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα δόθηκε εντολή εκκένωσης από το 112 για τις περιοχές Καλαμάκι, Ίσθμια και Παράδεισο με κατεύθυνση προς την Κόρινθο.

«Ιδιαίτερα μεγάλο είναι το μέτωπο της φωτιάς που εκδηλώθηκε αρχικά στην περιοχή, Καλλιθέα Λουτρακίου και τώρα κινείται προς τις περιοχές Καλαμάκι και Αγίους Θεοδώρους», ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Χάρης Βυτινιώτης.

Όπως προσέθεσε, «στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και μεταφέρουν την φωτιά με πολύ μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να έχουν καεί εκτάσεις με ελαιόδεντρα και πεύκα, ενώ υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε σπίτια που βρίσκονται διάσπαρτα στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας».

Για την κατάσβεση της φωτιάς επί τόπου βρίσκονται 135 πυροσβέστες και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 50 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούσαν μέχρι να νυχτώσει οκτώ αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα.

Στην περιοχή επίσης επιχειρούν ακόμη 44 αστυνομικοί με 20 οχήματα. Από πλευράς των Ενόπλων Δυνάμεων διατέθηκαν δύο αεροσκάφη CL-215, δύο ελικόπτερα Chinook, δύο προωθητές γαιών καθώς και μια ομάδα «Δευκαλίων» 11 ατόμων.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις