Σάββατο, 27 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Φωτιά στο Μαρκόπουλο Ωρωπού – Βελτιωμένη εικόνα, παραμένει ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής στο σημείο

Φωτιά στο Μαρκόπουλο Ωρωπού – Βελτιωμένη εικόνα, παραμένει ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής στο σημείο
Φωτογραφία Facebook Group: Πυρκαγιά Ενημέρωση

Βελτιωμένη είναι η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα (6.7.2023) λίγο πριν τις 14:00 στο δάσος Μαυροσουβάλας στο Μαρκόπουλο Ωρωπού και οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο με ισχυρή δύναμη για να την ελέγξουν και να τη σβήσουν.

Η φωτιά έχει ξεσπάσει σε δύσβατο σημείο του δάσους στο Μαρκόπουλο Ωρωπού, γι’ αυτό και δεν είναι εύκολη η κατάσβεσή της. Όπως φαίνεται και από βίντεο που κυκλοφορούν, οι άνεμοι είναι αρκετά δυνατοί και δυσχεραίνουν το έργο της πυροσβεστικής.

Στο σημείο παραμένει ισχυρή πυροσβεστική δύναμη, καθώς επιχειρούν 87 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι για συντονισμό καθώς και 5 αεροσκάφη, όπως έγινε γνωστό λίγο πριν τις 18:00 της Πέμπτης.

Παράλληλα συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες ΟΤΑ. Αξιοσημείωτο είναι ότι δεν απειλούνται σπίτια από τη φωτιά.

Αν είστε στην περιοχή, μπορείτε να μας στείλετε βίντεο και φωτογραφίες στο info@newsit.gr

Νωρίτερα είχε διακοπεί η κυκλοφορία στους γύρω δρόμους, ωστόσο λίγο πριν τις 18:00 αποκαταστάθηκε.

Φωτογραφία Facebook Group: Πυρκαγιά Ενημέρωση

Φωτογραφία oroposnews.com

Φωτογραφία oroposnews.com

Η έκταση της φωτιάς, όπως φαίνεται από τον δορυφόρο της NASA:

«Δεν υπάρχει καλοκαίρι που να μην ξεσπάσει φωτιά»

«Δεν υπάρχει καλοκαίρι που να μην ξεσπάσει φωτιά στον δήμο μας. Αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύουν σπίτια. Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση σε δύσβατο σημείο, ωστόσο η Πυροσβεστική επιχειρεί με όλα τα μέσα και αυτή τη στιγμή καίγεται χαμηλή βλάστηση και σε περιοχή όπου έχει ξανακαεί κατά το παρελθόν», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης.

«Υπάρχουν δυσκολίες, ωστόσο απ’ ό,τι φαίνεται και απ’ ό,τι μου λένε και από την Πυροσβεστική, αν δεν αλλάξει κάτι απότομα, η κατάσταση θα βελτιωθεί και θα καταφέρουν να μην πάρει η φωτιά μεγάλη έκταση», πρόσθεσε ο κ. Γιασημάκης.

Νωρίτερα, φωτιά είχε ξεσπάσει στην Ηλεία αλλά και στη Λέσβο

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις