Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Φωτιά στο Μάτι: 92 οι νεκροί – 25 καταθέσεις στον Εισαγγελέα – Θα κληθούν ως μάρτυρες οι συγγενείς των νεκρών

Φωτιά στο Μάτι: 92 οι νεκροί – 25 καταθέσεις στον Εισαγγελέα – Θα κληθούν ως μάρτυρες οι συγγενείς των νεκρών

– Κατέθεσε σήμερα ο νέος Αρχηγός της Πυροσβεστικής
– Θα κληθούν να καταθέσουν στην αστυνομία οι συγγενείς των νεκρών
– Όλα τα στοιχεία για τη φωτιά στο Μάτι στα χέρια των Εισαγγελέων
– Η λίστα του θανάτου περιλαμβάνει πλέον 92 άτομα

Το λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη. Στην Εισαγγελία Αθηνών διαβιβάστηκε από την ιατροδικαστική υπηρεσία κατάλογος στον οποίο περιλαμβάνονται 92 νεκροί από τους οποίους δύο αταυοποίητοι. Ο κατάλογος με τα στοιχεία των νεκρών από τη φωτιά στο Μάτι και το Νέο Βουτζά στάλθηκε στις εισαγγελικές αρχές προκειμένου να κληθούν ως μάρτυρες τα συγγενικά πρόσωπα των θυμάτων.

Η λίστα με τους νεκρούς περιλαμβάνει και εκείνους που κατέληξαν νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία και στοιχεία που θα οδηγήσουν στην κλήση των συγγενών τους ως μαρτύρων.

Ήδη η Εισαγγελία Αθηνών έστειλε παραγγελία για την εξέτασή τους στα αστυνομικά τμήματα Ραφήνας και Νέας Μάκρης αλλά και το Λιμεναρχείο της Ραφήνας.

Παράλληλα η εισαγγελική έρευνα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη συνεχίζεται με εξετάσεις μαρτύρων. Ήδη έχουν εξεταστεί συνολικά 25 μάρτυρες, στελέχη των εμπλεκόμενων φορέων στο κουβάρι της αναζήτησης ευθυνών, ενώ σήμερα εξετάστηκε ως μάρτυρας ο νυν αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, υπαρχηγός της Πυροσβεστικής κατά το χρόνο της φονικής πυρκαγιάς Βασίλης Ματθαιόπουλος.

Συνολικά οι μάρτυρες από τους εμπλεκόμενους φορείς αναμένεται να φθάσουν τους 30.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει διαβιβάσει στην Εισαγγελία τις συνομιλίες στελεχών της κατά τον κρίσιμο χρόνο από την εκδήλωση της πυρκαγιάς και κατά τη διάρκεια της καταστροφής στο Μάτι, ενώ παράλληλα αναμένεται η διαβίβαση και του φακέλου με το πλήρες προανακριτικό υλικό που συγκεντρώνει η Πυροσβεστική.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις