Ελλάδα

Φωτιά στο Μάτι: Ειδική ομάδα ιατροδικαστών για τα θύματα! Αυτός είναι ο τραπεζικός λογαριασμός για τους πληγέντες

Ειδική ομάδα έχει συγκροτηθεί από τις Ιατροδικαστικές Υπηρεσίες Αθηνών και Πειραιώς, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον Ερυθρό Σταυρό προκειμένου να εξασφαλίσει με πλήρη αξιοπιστία την αναγνώριση και ταυτοποίηση των σορών των θυμάτων της πυρκαγιάς, να πιστοποιήσει τις αιτίες θανάτου ενός εκάστου και να υποστηρίξει τους συγγενείς των θυμάτων.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως “Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων συναισθανόμενο την ανάγκη για συμβολή στην αντιμετώπιση του πόνου που προκάλεσε η εθνική τραγωδία ενεργοποίησε το σύνολο των δυνάμεών του για την ταχεία και αξιόπιστη διεκπεραίωση του ιατροδικαστικού έργου.

Ήδη έχει συγκροτηθεί ειδική ομάδα από τις Ιατροδικαστικές Υπηρεσίες Αθηνών και Πειραιώς, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον Ερυθρό Σταυρό προκειμένου να εξασφαλίσει με πλήρη αξιοπιστία την αναγνώριση και ταυτοποίηση των σορών των θυμάτων της πυρκαγιάς, να πιστοποιήσει τις αιτίες θανάτου ενός εκάστου και να υποστηρίξει τους συγγενείς των θυμάτων. Με τον τρόπο αυτό ελπίζεται στο συντομότερο δυνατό χρόνο να παραδοθούν οι σοροί στους συγγενείς των θυμάτων για να ταφούν μαζί με αξιόπιστη αναφορά των αιτιών θανάτου”.

Τραπεζικός λογαριασμός για τους πληγέντες

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έχει προχωρήσει στο άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο ιδιώτες ή εταιρείες που το επιθυμούν, μπορούν να συνεισφέρουν οικονομικά για την ανακούφιση των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική.

Πληροφορίες Λογαριασμού:

ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ΕΡΓΑΣΙΑΣ A.E.

Αρ. Λογαριασμού

0026.0240.31.0201181388

IBAN

GR6402602400000310201181388

“Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παραμένει στις πληγείσες περιοχές επιχειρώντας με το ανθρώπινο δυναμικό του και τον διασωστικό εξοπλισμό στο πλευρό της ελληνικής πολιτείας και των τοπικών αρχών. Σας ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξή σας στο έργο μας” αναφέρει σε λακωνική ανακοίνωση του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η εντυπωσιακή άφιξη του Νικόλαου Ντε Γκρες στη Λήμνο - Έφτασε με φουσκωτό ομάδας εθελοντών
Η παρουσία του Νικόλαου Ντε Γκρες και άλλων εθελοντών της αποστολής εντάσσεται σε συντονισμένες δράσεις που προσφέρουν υπηρεσίες και στήριξη στους κατοίκους ακριτικών περιοχών
Ο Νικόλαος Ντε Γκρες στη Λήμνο
Στη ΓΑΔΑ οδηγείται ο 89χρονος που άνοιξε πυρ σε ΕΦΚΑ και Εφετείο - «Έχει ψυχικό υπόβαθρο και χρήζει βοήθειας»
Ο δικηγόρος Βασίλης Νουλέζας εκτίμησε πως ο 89χρονος θα βρεθεί αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες, όπως απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και παράβαση του νόμου περί όπλων
Φωτογραφία ντοκουμέντο από τη σύλληψη του 89χρονου στην Πάτρα
9
Καταδίκη 35χρονου stalker μίας 26χρονης στη Θεσσαλονίκη - Είχε φτάσει στο σημείο να μετακομίσει από άλλη πόλη
Παρά τις επανειλημμένες απορρίψεις και τα «μπλοκαρίσματα» σε όλες τις διαδικτυακές εφαρμογές, ζητούσε επίμονα ανταπόκριση εκφράζοντας επιθυμία για σχέση -ακόμη και για γάμο
iStock
Το απειλητικό σημείωμα και το βίντεο ντοκουμέντο με τη σύλληψη του 89χρονου: «Είδα τον διάβολο, θα δείτε τι θα πάθετε»
Το σημείωμα που άφησε ο 89χρονος πριν ανοίξει πυρ σε Εφετείο και ΕΦΚΑ και τελικά συλληφθεί οπλισμένος στην Πάτρα - Ο ηλικιωμένος είχε λάβει άδεια οπλοφορίας το 2018
Ο 89χρονος που πυροβόλησε σε ΕΦΚΑ και Εφετείο
17