Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Φωτιά στο Μάτι: Το ελικόπτερο έμεινε από καύσιμα! Καθηλωμένα τα αεροπλάνα λόγω αέρα!

Φωτιά στο Μάτι: Το ελικόπτερο έμεινε από καύσιμα! Καθηλωμένα τα αεροπλάνα λόγω αέρα!

Ακούγεται απίστευτο ωστόσο στη φωτιά στο Μάτι επί της ουσίας δεν υπήρξε βοήθεια από αέρος τα πρώτα κρίσιμα λεπτά, όταν δηλαδή η πυρκαγιά θα μπορούσε να περιοριστεί. Το ένα ελικόπτερο που έφτασε σχετικά γρήγορα, μισή ώρα μετά την έναρξη της πυρκαγιά έμεινε από καύσιμα και αποχώρησε ενώ δεν μπορούσαν, λόγω αέρα να απογειωθούν ούτε τα αεροπλάνα.

Τραγικές λεπτομέρειες βλέπουν το φως τη δημοσιότητας για τη φωτιά στο Μάτι. Ντο ελικόπτερο τύπου Ericsson που έφτασε στη φωτιά που εκείνη την ώρα έκαιγε προς Νέο Βουτζά δεν είχε καύσιμα για να επιχειρήσει. Έκανε απλά κατόπτευση του μετώπου και αποχώρηση. Την ίδια ώρα όμως δεν μπορούσαν να πετάξουν ούτε τα αεροπλάνα.


Λόγω των θυελλωδών ανέμων, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, υπήρξαν τέσσερις αποτυχημένες εντολές απογείωσης, τα αεροδρόμια Ελευσίνας, Τανάγρας, Ανδραβίδας και Σάμου είχαν κλείσει, δεν μπορούσαν να πετάξουν ούτε ελικόπτερα ούτε αεροσκάφη.
Δόθηκε εντολή ξανά στις 17:37, αλλά τελικά το πρώτο ελικόπτερο που “σηκώθηκε” για την πυρκαγιά στο Μάτι ήταν στις 18:12.
Η φωτιά εκείνη την ώρα είχε περάσει τη λεωφόρο Μαραθώνος. Λίγα λεπτά αργότερα ήρθε η καταστροφή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις