Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Φωτιά στο Μάτι: Το θρίλερ με τα δίδυμα κοριτσάκια στους Times

Φωτιά στο Μάτι: Το θρίλερ με τα δίδυμα κοριτσάκια στους Times

Πρωτοσέλιδο στους Times το ανατριχιαστικό θρίλερ με τα 9χρονα δίδυμα κοριτσάκια που αγνοούνται μετά τη φονική φωτιά στο Μάτι.

Η υπόθεση της 9χρονης Σοφίας Φιλιπποπούλου και της δίδυμης αδερφής της Βασιλικής Φιλιπποπούλου συγκλονίζει την Ελλάδα. Τα δίδυμα κοριτσάκια αγνοούνται μετά τη φονική φωτιά στο Μάτι, με τον πατέρα τους να απευθύνει απεγνωσμένες εκκλήσεις για τον εντοπισμό τους.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία, σύμφωνα με τους Times, δήλωσε πως ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανό να αυξηθεί. Οι αξιωματικοί ψάχνουν στην περιοχή και σε πάνω από 2.500 καμμένα σπίτια.

Ώρα με την ώρα κορυφώνεται το θρίλερ με τα δύο 9χρονα δίδυμα κοριτσάκια που αγνοούνται από τη Δευτέρα μετά τη φονική φωτιά στο Μάτι.

Ο άνδρας που εμφανιζόταν στα τηλεοπτικά πλάνα να είναι δίπλα σε δυο κορίτσια, τα οποία ο πατέρας των παιδιών αναγνώρισε ως δικά του, εμφανίστηκε στις αρχές. Είπε ότι τα κοριτσάκια που φαίνονται στο βίντεο να διασώζονται μαζί με τον ίδιο μετά τη φωτιά στην ανατολική Αττική είναι δικά του παιδιά. Μάλιστα, εμφάνισε και τα απαραίτητα έγγραφα που το αποδεικνύουν, επιβεβαιώνοντας έτσι το ρεπορτάζ του newsit.gr και δίνοντας συνέχεια στο θρίλερ με την τύχη των 9χρονων διδύμων.

Η τύχη της μικρής Σοφίας και της Βασιλικής Φιλιπποπούλου παραμένει άγνωστη, όπως και αυτή των γονιών του πατέρα τους. Τα δίδυμα 9χρονα κοριτσάκια αγνοούνται από το Κόκκινο Λιμανάκι, μετά τη φονική φωτιά στο Μάτι Αττικής.

Η Σοφία Φιλιπποπούλου έχει ύψος 1,13 μ., ζυγίζει 20 κιλά, έχει καστανόξανθα μαλλιά και πράσινα μάτια. Φορούσε ροζ σορτς, φούξια μπλούζα και ασημί πέδιλα.

Η Βασιλική Φιλιπποπούλου έχει ύψος 1,10 μ., ζυγίζει 20 κιλά, έχει καστανά μαλλιά και καφέ-πράσινα μάτια. Φορούσε κόκκινο σορτς, ροζ μπλούζα και ασημί πέδιλα.

Το χρονικό του θρίλερ με τα δίδυμα κοριτσάκια

Τα δυο κοριτσάκια είχαν ξεκινήσει με τον παππού τους Φίλιππο Φιλιππόπουλο και τη γιαγιά τους Σοφία, το απόγευμα της Δευτέρας, να πάνε στο εξοχικό τους στη Ραφήνα. Όμως από τις 18:20 εκείνο το απόγευμα, την ημέρα που ξέσπασε η φονική φωτιά στο Μάτι, στην ανατολική Αττική, δεν είχαν καμία επικοινωνία με τους γονείς τους.

Ο πατέρας τους συγκλόνισε τους πάντες όταν τα ξημερώματα της Τετάρτης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, είπε πως είδε τα παιδιά του σε μια από τις βάρκες που είχαν περισυλλέξει επιζώντες από το Κόκκινο Λιμανάκι και τους μετέφεραν στο λιμάνι της Ραφήνας. Όπως τόνισε, τα παιδιά αναγνώρισαν τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του, όταν είδαν ένα ρεπορτάζ της τηλεόρασης του Alpha.

Όπως ανέφερε, ξεκίνησαν στις 17:30 το απόγευμα της Δευτέρας (23.07.2018) και η τελευταία φορά που τους μίλησαν ήταν στις 18:20. Δεν γνωρίζει αν οι γονείς του ζουν. Είπε ότι τα παιδιά του σώθηκαν γιατί τα είδε σε ρεπορτάζ της τηλεόρασης του Alpha. Και από εκείνη τη στιγμή, μαζί με τη γυναίκα του Ελένη, έχουν κινήσει γη και ουρανό για να βρουν τα δίδυμα κοριτσάκια τους.

«Αφού κάναμε τα πάντα, πήγαμε σε νοσοκομεία, αστυνομία, μας είπε η πυροσβεστική πως η έσχατη λύση είναι να πάτε στο νεκροτομείο μήπως τα βρείτε εκεί. Πήγαμε στο νεκροτομείο στο Γουδί και μας έκαναν τεστ DNA για να γίνει η ταυτοποίηση. Σαν από θαύμα και ενώ ήμασταν απελπισμένοι κι εγώ και η γυναίκα μου, είδαμε αυτό το βιντεάκι και αναγνωρίσαμε τα παιδιά. Πήραμε στον σταθμό και μας έδωσαν το πλάνο πιο καθαρό και τα αναγνωρίσαμε. Αλλά δεν υπάρχουν οι γονείς μου πουθενά», περιέγραψε ο Γιάννης Φιλιππόπουλος.

Φωτιά στο Μάτι: Η πιο φονική στη μεταπολεμική Ευρώπη

Η φωτιά στο παραθαλάσσιο θέρετρο Μάτι, που βρίσκεται κοντά στην Αθήνα, είναι η πιο θανατηφόρος στη μεταπολεμική Ευρώπη. Ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 81, ενώ δεν είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός των αγνοούμενων.

Οι ελπίδες για να βρεθούν επιζώντες που είχαν καταφύγει στη θάλασσα για να σωθούν από τη φωτιά στο Μάτι ξεθωριάζουν όσο περνούν οι ώρες.

Στη χειρότερη μέχρι σήμερα δασική πυρκαγιά της Ευρώπης, στη νοτιοδυτική Γαλλία το 1949, είχαν πεθάνει 82 άνθρωποι.

Πηγή: Times

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις