Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Εκτός ελέγχου το μέτωπο στο Σοφό – Ισχυρές δυνάμεις μάχονται με τον δυνατό αέρα

Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Εκτός ελέγχου το μέτωπο στο Σοφό – Ισχυρές δυνάμεις μάχονται με τον δυνατό αέρα
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Διαστάσεις έχει πάρει η μεγάλη φωτιά στον Ασπρόπυργο, στην περιοχή Σοφό ενώ ο δυνατός αέρας που πνέει στην περιοχή κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο των πυροσβεστών που προσπαθούν να μη φτάσουν οι φλόγες στο Κανάλι του Μόρνου…

Αν και η Πυροσβεστική έχει ενισχύσει τις δυνάμεις της, οι πυροσβέστες μέχρι στιγμής αδυνατούν να ελέγξουν τις φλόγες.

Η κατάσταση μόλις νύχτωσε έγινε ακόμα πιο δύσκολη, καθώς σταμάτησαν να πετούν τα εναέρια μέσα που επιχειρούσαν από αέρος για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς.

Αυτή την ώρα, στο σημείο βρίσκονται 100 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Σημειώνεται ότι στην συγκεκριμένη επιχείρηση βοηθούν στο έργο της κατάσβεσης 30 πυροσβέστες από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό με 30 πυροσβέστες και 4 οχήματα από τη Ρουμάνια.

Οι καπνοί είναι τόσο έντονοι που νωρίτερα, ήταν ορατοί σε περιοχές της Βοιωτίας και της Εύβοιας.

Δύσκολη χαρακτηρίζεται η κατάσταση από την Πυροσβεστική ενώ οι προσπάθειες των πυροσβεστών επικεντρώνονται στο να μη φτάσει η φωτιά στο Κανάλι του Μόρνου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπάρχουν πολλές εστίες σε δύσβατα σημεία. Εκεί, πολύ δύσκολα θα πλησιάσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις…

Τουλάχιστον, η δεύτερη φωτιά που ξέσπασε σχεδόν ταυτόχρονα σε άλλη περιοχή του Ασπροπύργου, σε εργοστάσιο, τέθηκε νωρίς υπό έλεγχο σύμφωνα με το MEGA.

Επίσης, υπό έλεγχο έχει τεθεί και η φωτιά στα Φάρσαλα ενώ μαίνεται ακόμη, εκείνη στην Ξάνθη σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μάγγανα. Στο σημείο επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις