Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Κάηκαν εργοστάσια και αποθήκες – Κλειστή η Αττική οδός, ακούγονται εκρήξεις

Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Κάηκαν εργοστάσια και αποθήκες – Κλειστή η Αττική οδός, ακούγονται εκρήξεις

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στον Ασπρόπυργο με την φωτιά να καίει ανεξέλεγκτη κάνοντας τα πάντα στάχτη στο περασμά της. 

Η κατατάσταση στον Ασπρόπυργο παραμένει δύσκολη με την φωτιά να συνεχίζει τον καταστροφικό της έργο και οι δυνάμεις πυρόσβεσης καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο.

Η φωτιά μάλιστα βρέθηκε κοντά στην 112 Πτέρυγα Μάχης, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν τιτάνια μάχη στο σημείο για να περιορίσουν τις φλόγες.  Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσκολεύουν και οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Από την πύρινη λαίλαπα έχουν καεί τέσσερα εργοστάσια και πέντε αποθήκες, καθώς οι φλόγες βρίσκονται μέσα στην βιομηχανική περιοχή του Ασπροπύργου. Στην περιοχή συμφωνα με την ΕΡΤ ακούγονται εκρήξεις, ενώ εργαζόμενοι στη βιομηχανική ζώνη είπαν ότι σκάνε με εκκωφαντικό θόρυβο λαμαρίνες και άλλα εύφλεκτα υλικά.

Η φωτιά κυκλώνει με ιλιγγιώδη ταχύτητα ολόκληρους οικισμούς στον Ασπρόπυργο με το μέτωπο να είναι ανεξέλεγκτο.

Να σημειωθεί ότι λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι έκλεισε η Αττική Οδός  και στα δύο ρεύματα σε ένα μεγάλο τμήμα της, από την είσοδο της Ελευσίνας έως τον κόμβο της Περιφερειακής Αιγάλεω και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ από τον κόμβο του Θριάσιου έως τη Ζωοδόχου Πηγής και στα δύο ρεύματα, καθώς και στην Αγίας Σοφίας και στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ προς το βουνό.

Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Ασπρόπυργου μέσα σε μιάμιση ώρα δέχτηκαν τρία μηνύματα από το 112 προκειμένου να εκκενωθούν οι οικισμοί Ποντίων, Λάκκας Κατσαρή και Βέρας. Παράλληλα, μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής του Ασπροπύργου προκειμένου να κλείσουν ερμητικά πόρτες και παράθυρα και να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους καθώς η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Οι καπνοί έχουν σκεπάσει τις γύρω περιοχές αλλά και κομμάτι της Αττικής Οδού.

Στην περιοχή βρίσκονται 70 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 30 οχήματα, ενώ συνδράμουν και τρία ελικόπτερα. Οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες με τους πιλότους να επιχειρούν ρίψεις νερού μέσα σε μαύρους καπνούς.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις