Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Μήνυμα από το 112 – «Επικίνδυνα αέρια – Μείνετε σε κλειστούς χώρους»

Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Μήνυμα από το 112 – «Επικίνδυνα αέρια – Μείνετε σε κλειστούς χώρους»

Σε πλήρη εξέλιξη παραμένει η μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών στον Ασπρόπυργο που έχει πνίξει στους καπνούς την Αττική.

Η φωτιά ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας σε προαύλιο χώρο σε εργοστάσιο πλαστικών στον Ασπρόπυργο και γρήγορα, εξαιτίας και των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στη περιοχή, επεκτάθηκε.

Η επέμβαση της πυροσβεστικής ήταν άμεση καθώς στο σημείο βρέθηκαν 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα ενώ συνδρομή παρείχαν υδροφόρες ΟΤΑ.

Αυτή την ώρα οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν αυξηθεί σε 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα και ειδικό κλιμακοφόρο όχημα ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ. Μέλημα των δυνάμεων είναι να μην επεκταθεί η φωτιά και σε άλλους χώρους καθώς η περιοχή είναι βιομηχανική.

Μήνυμα από το 112 – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους του Ασπροπύργου, αλλά και άλλων περιοχών της Αττικής, εξαιτίας της πυρκαγιάς που έχει εκδηλωθεί σε αποθήκη με πλαστικά στον Ασπρόπυργο. Το μήνυμα καλεί τους πολίτες να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους λόγω έκλυσης επικίνδυνων καπνών.  

Συγκεκριμένα το προειδοποιητικό μήνυμα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αναφέρει: «Έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά σε αποθήκη στην περιοχή Ασπροπύργου Αττικής. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις. Παραμείνετε σε κλειστούς χώρους λόγω έκλυσης επικίνδυνων καπνών.

 

Επίσης η ΕΛΑΣ έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Αγίας Σοφίας από το ύψος της Λεωφόρου ΝΑΤΟ στο ρεύμα προς την Αττική Οδό.

«Θα γίνουμε παρανάλωμα του πυρός φέτος»

«Αυτή την ώρα η πυρκαγιά βρίσκεται 500 μέτρα από την χωματερή. Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει. Δυστυχώς φοβάμαι πως δεν θα είναι το μόνο εργοστάσιο που θα τυλιχθεί στις φλόγες αλλά θα γίνουμε παρανάλωμα του πυρός. Δεν υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός και κανένα εργοστάσιο δεν έχει ελεγχθεί» αναφέρει στο ThessToday.gr, ο δημοτικός σύμβουλος Αλέξανδρος Τσοκάνης.

Για την ώρα παραμένει άγνωστο από που ξεκίνησε η μεγάλη πυρκαγιά, όπως κι αν υπήρχαν εργαζόμενοι εντός του εργοστασίου. «Μέχρι στιγμής δεν το γνωρίζει ούτε η αστυνομία. Το λέω, το φαντάζομαι και ανατριχιάζω, ελπίζω ακόμη και να υπήρχαν να πρόλαβαν να σωθούν. Όσοι εργάζονταν στα γύρω εργοστάσια πάντως, έχουν απομακρυνθεί. Λυπάμαι που το λέω, αλλά φέτος στον Ασπρόπυργο θα γίνει χαμός».

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος επισημαίνει: «Μεγάλη πυρκαγιά αυτήν την ώρα σε εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο. Η Περιφέρεια Αττικής συνδράμουμε με υδροφόρες το έργο της Πυροσβεστικής και έχω ενημερώσει τους αρμόδιους και όμορους εμπλεκόμενους φορείς. Λόγω της πυρκαγιάς, καλό θα ήταν συμπολίτες μας με αναπνευστικά προβλήματα που βρίσκονται στη ευρύτερη περιοχή να προσέξουν ακολουθώντας τις οδηγίες των γιατρών τους σε ανάλογες περιστάσεις».

 

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης – Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις