Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Υπό μερικό έλεγχο – Καίει σε χαράδρα

Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Υπό μερικό έλεγχο – Καίει σε χαράδρα

Βελτιωμένη είναι η εικόνα της φωτιάς που καίει στο Σοφό Ασπροπύργου, ενώ από το πρωί ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες τα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής.

Όλο το βράδυ οι πυροσβέστες επιχειρούσαν στον Ασπρόπυργο ώστε η φωτιά να μην επεκταθεί.

Το πρωί της Κυριακής (6.8.2023) η μεγάλη πυρκαγιά είχε περιοριστεί σε χαράδρα, ενώ στην περιοχή δρουν 100 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 30 πυροσβεστών με 4 οχήματα από τη Ρουμανία.

Η φωτιά καίει σε δύσβατο σημείο και είναι δύσκολο να προσεγγιστεί από τους πυροσβέστες, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι φλόγες κινήθηκαν προς ένα λατομείο η περιοχής.

 

Τουλάχιστον τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα δρουν με τον πρώτο φως της ημέρας στην περιοχή.

Η φωτιά εκδηλώθηκε χθες πλησίον του φράγματος του Μόρνου, βόρεια – βορειοδυτικά του Ασπροπύργου και στο σημείο επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 30 πυροσβεστών με 4 οχήματα από τη Ρουμανία.

Συνδρομή παρέχουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες, εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, δασοφύλακες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και υδροφόρες της Περιφέρειας, ενώ κινητοποιήθηκαν και μηχανήματα έργου για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην Τζια

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε άμεσα πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην Τζιά στην περιοχή Κορρησία Κέας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε χθες γύρω στις 22.20 το βράδυ και τέθηκε άμεσα υπό μερικό έλεγχο. Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 3 οχήματα του εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου Κέας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις