Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Φωτιά στον Έβρο: Μεγάλη αναζωπύρωση στη Ροδόπη

Φωτιά στον Έβρο: Μεγάλη αναζωπύρωση στη Ροδόπη
Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αντιμέτωπες με νέα, μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς στη Ροδόπη, βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις, που επιχειρούν στην περιοχή για τρίτο 24ωρο. 

Λίγα λεπτά πριν από τις 20.00, οι κάτοικοι στις περιοχές Χαμηλό, Βέλκιο και Μεστή με μήνυμα από το 112 κλήθηκαν να απομακρυνθούν προς Κομοτηνή.

Η φωτιά αναζωπυρώθηκε και στη Γρατινή του δήμου Κομοτηνής και νωρίτερα στη Γρατινή και στα Κασσιτερά εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση.

Παράλληλα, μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής Κασσιτέρα στη Ροδόπη, προκειμένου να απομακρυνθούν προς τις Σάπες.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης, η φωτιά από τον Έβρο «πέρασε» στο νομό και καίει στα Κασσιτερά και τη Συκορράχη του δήμου Μαρωνείας – Σαπών και όλη η περιοχή είναι στα πρόθυρα να κηρυχθεί σε κατάστασταση έκτακτης ανάγκης. Στην νότια Ροδόπη πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Αναζωπύρωση σημειώθηκε και στον Μίσχο του δήμου Ιάσμου, όπου, σύμφωνα με τον κ. Τσαλικίδη, η φωτιά κινείται προς την κατεύθυνση της Βουλγαρίας.Ο κ. Τσαλικίδης τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για καμένα σπίτια.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις