Κυριακή, 26 Μαΐ
22oC Αθήνα

Φωτιά στον Έβρο: Νεκρός μετανάστης στη Λευκίμμη – Εκκενώθηκε προληπτικά το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Φωτιά στον Έβρο: Νεκρός μετανάστης στη Λευκίμμη – Εκκενώθηκε προληπτικά το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης
Φωτογραφία: focustonevro.gr

Τραγική εξέλιξη στον Έβρο, όπου μαίνεται η φωτιά, καθώς -όπως μετέδωσε η ΕΡΤ- εντοπίστηκε νεκρός μετανάστης στην περιοχή Λευκίμμη.

Στο μεταξύ, εκκενώθηκε προληπτικά το Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να υπάρχει ετοιμότητα και διαθέσιμες κλίνες για περιστατικά που τυχόν μεταφερθούν λόγω της μεγάλης φωτιάς, αλλά και για πιθανή εντολή εκκένωσης που μπορεί να δοθεί και να χαθεί πολύτιμος χρόνος για την ασφάλεια και τις ζωές των ανθρώπων.

Ασθενοφόρα και λεωφορεία βρίσκονται στο νοσοκομείο, προκειμένου να μεταφερθούν με ασφάλεια στους οικείους τους οι ασθενείς που μπορούν να πάρουν εξιτήριο, ενώ οι υπόλοιποι θα διακομισθούν σε άλλα νοσοκομεία.

Η ρουμανική αποστολή που κινητοποιήθηκε άμεσα για να προσφέρει για μια ακόμα φορά τις υπηρεσίες της στην Ελλάδα, αναμένεται αργά το βράδυ στη χώρα μας, ενώ δύο αεροσκάφη από την Κύπρο προσγειώθηκαν ήδη στο διεθνές αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης, το οποίο θα αποτελέσει και βάση των επιχειρήσεων.

Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, εν μέσω των συνθηκών ακραίου και πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που επικρατούν σε πολλές περιοχές της χώρας, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προχώρησε χθες το απόγευμα στην ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (UCPM) με αίτημα παροχής εναέριας και επίγειας συνδρομής για την αντιμετώπιση της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Στο ελληνικό αίτημα που υποβλήθηκε μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας ανταποκρίθηκαν άμεσα:

– Η Ρουμανία, η οποία προσφέρθηκε να συνδράμει με πεζοπόρο τμήμα με 56 πυροσβέστες και 10 πυροσβεστικά οχήματα, καθώς και

– Η Κύπρος, η οποία δήλωσε την ετοιμότητά της να αποστείλει 2 αεροσκάφη τύπου Air Tractors, από τα ενταχθέντα στον εναέριο στόλο του rescEU.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις