Κυριακή, 28 Απρ.
22oC Αθήνα

Φωτιά στον Έβρο: Οι φλόγες απειλούν το Σουφλί – Νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους

Φωτιά στον Έβρο: Οι φλόγες απειλούν το Σουφλί – Νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους

Σε ένα τόξο αρκετών χιλιομέτρων εκτείνεται πλέον το μέτωπο της φωτιάς στον Έβρο, που τις τελευταίες μέρες καίει στην περιοχή της Κοτρωνιάς.

Νύχτα αγωνίας θα περάσουν οι κάτοικοι του Σουφλίου, καθώς ήχησε το 112 προκειμένου να παραμένουν σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο εκκένωσης. Η δημοτική Αρχή ενημέρωσε για την απομάκρυνση των ζώων και μελισσιών προς την Κορνοφωλιά, ενώ είναι διαθέσιμα και λεωφορεία για το ενδεχόμενο εκκένωσης.

Παρά τις ισχυρές και συνεχώς αυξανόμενες πυροσβεστικές δυνάμεις, η φωτιά συνεχίζει την καταστροφική πορεία της προς Γιαννούλη και από το απόγευμα της Πέμπτης (31.08.2023) κατευθύνεται βόρεια προς το Πρωτοκκλήσι και ανατολικά προς το Σουφλί, όπου εντοπίζεται το ισχυρότερο σε ένταση μέτωπο.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος, λέει ότι η φωτιά έχει πλησιάσει την πόλη, ωστόσο η αλλαγή των ανέμων από νότιους σε βόρειους -κόντρα στην πυρκαγιά- και η χαμηλή έντασή τους, ενδέχεται να δώσει το περιθώριο στις πυροσβεστικές δυνάμεις να αναχαιτίσουν την πορεία της προς το Σουφλί.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις