Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Φωτιά στον Κάλαμο: Μαίνεται το “πύρινο μέτωπο” – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες[pics, vid]

Φωτιά στον Κάλαμο: Μαίνεται το “πύρινο μέτωπο” – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες[pics, vid]

– Αγωνία για τους κατοίκους
– “Σύμμαχος” της πυρκαγιάς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή
– Έχουν καεί σπίτια
– Τραυματίστηκε υποστράτηγος της Πυροσβεστικής

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες θα δώσουν οι πυροσβέστες στον Κάλαμο. Η φωτιά αναζωπυρώθηκε σε ένα σημείο πριν κάποια ώρα, με τους πυροσβέστες αλλά και εθελοντές να σπεύδουν να την προλάβουν προτού εξαπλωθεί.

Οι ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης που επιχειρούν στην περιοχή, είχαν καταφέρει, σύμφωνα με αξιωματικούς του Π.Σ., να περιορίσουν ένα μέτωπο της πυρκαγιάς, ωστόσο το έργο τους είναι εξαιρετικά δύσκολο, λόγω της «μικτής» κάλυψης, (δάσος και σπίτια), του πυκνού καπνού και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε πως η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη, με τις ισχυρές δυνάμεις όμως να παραμένουν.

 

Ήδη έχουν καεί σπίτια, με τον ακριβή αριθμό να μην έχει γίνει γνωστός, αλλά οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 15-20, εκ των οποίων περίπου 5 έχουν πιο σοβαρές ζημιές.

Προβλήματα στην κυκλοφορία

Λόγω της μεγάλης έκτασης της Πυρκαγιάς, προβλήματα σημειώνονται στην κυκλοφορία των οχημάτων καθώς τμήματα του δρόμου είναι κλειστά. Συγκεκριμένα, διακοπή της κυκλοφορίας υπάρχει στον δρόμο Καπανδριτίου – Μικροχωρίου, στην παραλιακή των Αγίων Αποστόλων, στην πλατεία Καλάμου και στην λεωφόρο Μαρκοπούλου στο ύψος της παραλιακής των Αγίων Αποστόλων.

Οι εικόνες είναι σοκαριστικές – Δείτε τις

Την ίδια ώρα, το Russia Today μετέφερε νωρίτερα ζωντανή εικόνα από το σημείο, μέσω Facebook. Δείτε το βίντεο

Wildfires rage near Athens (STREAMED LIVE)

Gepostet von RT am Sonntag, 13. August 2017

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους…

Εικόνες καταστροφής. Περιουσίες και μεγάλη έκταση δάσους έγιναν παρανάλωμα του πυρός και η νύχτα προβλέπεται δύσκολη…

Μαρτυρίες κάνουν λόγο για εκρήξεις, πιθανότατα από γκαζάκια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ήδη υπάρχουν κάτοικοι που απομακρύνονται από τις εστίες τους. Την ίδια ώρα, δύο κατασκηνώσεις έχουν ήδη εκκενωθεί και κάπως έτσι οι άνδρες της Πυροσβεστικής δίνουν μια τεράστια μάχη με τις φλόγες.

Μάχη με τον χρόνο!

Την ίδια ώρα, υποστράτηγος της Πυροσβεστικής, Κωνσταντίνος Γιόβας, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν πως η κατάσταση είναι απερίγραπτη! Ο κόσμος κλαίει και απομακρύνεται έντρομος από τα σπίτια. Η αστυνομία διώχνει τους κατοίκους και αδειάζει τους οικισμούς. Υδροφόρες του Δήμου συμμετέχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης. Το μεγαλύτεροι στοίχημα είναι να “μαζευτεί” η φωτιά πριν πέσει ο ήλιος…

Δέιτε τις συγκλονιστικές εικόνες

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις