Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Φωτιά στον Κάλαμο: Καίγονται σπίτια!

φωτιά στον Κάλαμο
Φωτογραφία από: Russia Today

– Παρανάλωμα του πυρός περιουσίες και μεγάλες δασικές εκτάσεις
– Για περίπου 15-20 σπίτια με ζημιές κάνουν λόγο οι πληροφορίες!
– Εκκενώθηκαν δύο κατασκηνώσεις στην περιοχή!
– Αυξάνονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στη μάχη με την φωτιά στον Κάλαμο
– Συντονισμένο σχέδιο εμπρηστών σε ολόκληρη τη χώρα “βλέπουν” από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
– Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την μεγάλη φωτιά στον Κάλαμο

Η φωτιά στον Κάλαμο έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις! Ήδη έχουν καεί σπίτια, με τον ακριβή αριθμό να μην έχει γίνει γνωστός, αλλά οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 15-20, εκ των οποίων περίπου 5 έχουν πιο σοβαρές ζημιές.

Οι εικόνες είναι σοκαριστικές – Δείτε τις

Την ίδια ώρα, το Russia Today μετέφερε νωρίτερα ζωντανή εικόνα από το σημείο, μέσω Facebook. Δείτε το βίντεο

Wildfires rage near Athens (STREAMED LIVE)

Gepostet von RT am Sonntag, 13. August 2017

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους…

Εικόνες καταστροφής. Περιουσίες και μεγάλη έκταση δάσους έγιναν παρανάλωμα του πυρός και η νύχτα προβλέπεται δύσκολη…

Μαρτυρίες κάνουν λόγο για εκρήξεις, πιθανότατα από γκαζάκια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ήδη υπάρχουν κάτοικοι που απομακρύνονται από τις εστίες τους. Την ίδια ώρα, δύο κατασκηνώσεις έχουν ήδη εκκενωθεί και κάπως έτσι οι άνδρες της Πυροσβεστικής δίνουν μια τεράστια μάχη με τις φλόγες.

Μάχη με τον χρόνο!

Την ίδια ώρα, υποστράτηγος της Πυροσβεστικής, Κωνσταντίνος Γιόβας, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν πως η κατάσταση είναι απερίγραπτη! Ο κόσμος κλαίει και απομακρύνεται έντρομος από τα σπίτια. Η αστυνομία διώχνει τους κατοίκους και αδειάζει τους οικισμούς. Υδροφόρες του Δήμου συμμετέχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης. Το μεγαλύτεροι στοίχημα είναι να “μαζευτεί” η φωτιά πριν πέσει ο ήλιος…

Δέιτε τις συγκλονιστικές εικόνες

Οι πρώτες φλόγες

Όπως σας πληροφόρησε από την πρώτη στιγμή το newsit.gr, η φωτιά στον Κάλαμο ξέσπασε λίγο πριν τις 16:00 το απόγευμα της Κυριακής, 13.08.2017. Η πυρκαγιά κινούνταν προς τους Αγίους Αποστόλους. Στο σημείο έφτασαν άμεσα είκοσι άνδρες της Πυροσβεστικής με οκτώ οχήματα. Επίσης κατέφθασαν στην περιοχή δώδεκα άτομα πεζοπόρο, καθώς και ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής που πραγματοποιεί ρίψεις από αέρος, ωστόσο αργότερα οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν.

Οι πρώτες εικόνες από το σημείο ήταν συγκλονιστικές. Τραβήχτηκαν από αναγνώστες του newsit.gr που βρίσκονταν στο Χαλκούτσι, αρκετά μακριά δηλαδή από την περιοχή. Αυτό είναι ενδεικτικό του μεγέθους της φωτιάς.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

φωτιά

φωτιά φωτιά

φωτιά

φωτιά φωτιά

Σύμφωνα με κατοίκους των γύρω περιοχών, η φωτιά κάθε άλλο παρά δείχνει πως βρίσκεται υπό έλεγχο και οι καπνοί ολοένα και γίνονται πιο πυκνοί.

Παράλληλα, αναγνώστης του newsit.gr έχει στείλει μια φωτογραφία από την απέναντι πλευρά και συγκεκριμένα από το Αλιβέρι Ευβοίας. Δείτε την

φωτιά

‘Ενα ακόμη βίντεο που δείχνει την φωτιά στον Κάλαμο, έχει τραβηχτεί από την Εύβοια. Δείτε το

Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακελλάρης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις